TTC Rooigem

Een club waar iedereen welkom is!

Winst heren A-B-C-D – 3 december 2022

Tot U spreekt en schrijft een zeer goed geluimde interclubleider.

We moeten er geen doekjes om winden, het zal dit seizoen niet teveel gebeuren dat onze eerste 4 ploegen allemaal de volle winst boeken dus dat kan ik niet zomaar laten voorbijgaan.

Laat ons beginnen met de getergde A-ploeg. We weten allemaal hoe moeilijk dit seizoen is en niemand staat graag op de laatste plaats. Ook de reeds 3 nederlagen met 9-7 hadden anders kunnen lopen. Eindelijk rolde de bal eens voor ons want toen we zagen dat de nummer 3 Villette Charleroi onze zaal binnenstapte met 3 spelers door afwezigheid van dikke B0 Danchenko, dan weet je dat je 4-0 voor ipv 0-4 achter staat en er misschien iets mogelijk is.

En onze A-ploeg liet deze kans niet liggen. Het werd een homogene prestatie waarbij Kristof en Jordy deze keer wel nipte belles konden winnen. Beiden wonnen 2 van hun 3 matchen aangevuld met 1 match van Ken en Peter. Mooie 10-6 winst en op 3 punten van plaatsen 10 en 11 waar nu Schulen en Tiège kamperen. En volgende week spelen we in Tiège, er brandt opnieuw een beetje licht in de tunnel . . . .

Onze B-ploeg staat al het hele seizoen in de top 3 en had weinig moeite met Le Logis dat kwam afgezakt met B2-B4-B4-C4. Pieter-Jan en Jeroen elk 4 aangevuld met 3 rozen voor Robin en 2 voor Engelsman Josh. Duidelijke 13-3 winst.

En dan de belangrijke degradatietopper van onze C tegen Villette B met wie we samen op de voorlaatste plaats stonden. De bezoekers met 4B4-spelers waarvan 1 ex B0-speler, dat zegt veel over het hoge niveau in de nieuwe 3de nationale.

Vooral Stijn en Brecht Nuytinck kenden een begenadigde start en hadden zelfs geen belle nodig om allebei hun eerste 2 matchen over de streep te trekken. Wat ben ik blij dat Brecht zijn verhuisplannen in dit weekend toch wilde combineren met een match tussendoor op zaterdagavond. Aangevuld met winstmatchen van Tom en Brecht Vyncke stonden we 6-2 voor aan de helft. Die voorsprong zou nooit meer in gevaar komen. Dat Stijn nog 2 belles verloor had geen zware gevolgen. Eindscore 10-6 met 3 matchen voor Tom en Brecht Nuytinck, 2 matchen voor Stijn en Brecht Vyncke. En vooral, door deze winst staat onze C nu gedeeld 9de met Gullegem en is alles weer open onderaan het klassement.

De D-ploeg speelde gisteren in Houthulst één van de vele duels tegen rechtstreekse concurrenten onderaan de stand, wat ze ook wel eens 6-puntenmatchen noemen. Over deze match is een artikel onderweg van ons schrijftalent Seppe, zeker iets om naar uit te kijken . . .

De vele sms-en die ik kreeg, deden de spanning van West-Vlaanderen naar mijn hoofd overwaaien maar uiteindelijk zou het een knappe 7-9 overwinning worden waardoor onze D plots van plaats 11 naar 8 steeg en dus op een geredde plaats in landelijke. Deze overwinning is een boost om met volle vertrouwen de strijd voor het behoud verder te zetten, in een reeks waar wekelijks veel haasje-over zal gespeeld worden.

En dan vergeet ik nog de stunt van onze G-ploeg in 2de provinciale door te gaan winnen bij het op papier veel sterkere en titelkandidaat Deinze, ook over deze match is trouwens een artikel onderweg van kapitein Daan.

Ik ga het hierbij laten, met een trots gevoel dus en een proficiat aan al onze spelers.
En wees maar zeker dat mijn zondagaperitief deze keer nog beter zal smaken dan anders . . . .

Patrick