Nieuwkomers en vertrekkers

In het seizoen 2018-2019 ziet onze spelerskern er alweer een beetje anders uit.

Vertrekkers:

Helaas besloot David Henkens, na twee seizoenen enthousiast de kop te hebben getrokken, terug te keren naar zijn geboortestreek. De vele lange ritten begonnen te wegen, zeker als je alleen maar Stan Van Samang in je spotify-lijst hebt zitten. De club koos ervoor David niet te vervangen door een nieuwe kopman. Hierdoor verschuift het kopmanschap naar de schouders van Ken en zullen de B2's de leemte collectief moeten opvullen.

Zo mogelijk nog groter is het verlies van Johan D'havé die voor Rooigem in de hoogste reeksen aantrad al van toen er nog gespeeld werd met houten ballen, wat meteen zijn ingewikkelde relatie met effect verklaart. Op zijn 41ste hing Johan de palet aan de wilgen en zal hij zich wijden aan de genetische recreatie van de uitgestorven parelmoerneut.

Stijn Goessens besloot een jaartje plaats te nemen op de reservenbank, zodat hij eindelijk zijn studie van het Boerjatisch (een taal uit Noord-Mongolië) ernstig kan nemen. Naast hem op die bank zullen Jan Van de Wiele en Yonzhan Salimov zitten, die Stijn zullen opvragen over de Boerjatische grammatica, toch zijn zwak punt. Uiterst banklinks zit Benjamin Coene, die onze ploegen zal bijstaan met goede raad over welke speed glue ontsnapt aan het oog van de arbitrage. Kijkt goedkeurend toe: Nick Franck, de man achter de schermen van deze website en tot vorig jaar een actieve B6.

Verder betreuren wij de gedwongen pingpongstop van Frederik Ampe. Ook bij Uber en Deliveroo zitten ze met de handen in het haar, want zijn éénmansbedrijf "Jandorie Tandoori" zal weldra het monopolie hebben op brengchinees. Zijn eerste vestiging buiten Gent zal er komen in Göttingen, waar Nicholas Lambert een jaartje gaat studeren. Inwoners van Göttingen kunnen bestellen vanaf 8 uur 's avonds, want dan komt Nicholas uit de veren.

Met beloftevolle jeugd heb je vaak dat ze beloftevol zijn in meer dan alleen maar tafeltennis. Kobe De Backer legt zich voortaan toe op voetbal en dat terwijl iedereen weet dat Jean-Michel Saive toch pakken meer verdient dan Kevin De Bruyne. Met Lucas, Arthur en Nathan verdwijnt zelfs de hele familie Demeyer uit het beeld van Rooigem.

Tot slot gaat Jens Vandenbulcke voortaan door het leven als Nederlander. Dat is een keuze die je moet respecteren maar dat gaat het makkelijkst in je slaap. We zullen aan hem denken bij elke interlandbreak. Drink eens een Heineken op onze gezondheid, Jens-Jan.

Komers, nieuw- en terug-:

Nieuw in landelijke: Kevin De Corte en Nadia Denys, die nu "home" zal spelen "where the heart is". Onze greep op de familie Nuytinck wordt steeds sterker, of is het nu omgekeerd? Na Kristof draagt ook neef Brecht de kleuren van Rooigem. Terug van weggeweest: Sven Dupré, gespierder dan ooit, Freek Verdonck, Jago Lowagie en David Haezebrouck, die laatste twee in het besef dat het Westvlaamse gras dan toch niet groener is. Omgekeerd zal Daan Dejaeghere het verschil moeten leren tussen een g en een h. Hij maakte alvast indruk door ballen te rapen al springend over twéé hekken tegelijk. De H-ploeg verwelkomt verder nog Lawrence Monsieur na twee jaren sabbat en een doorstart in de kinesitherapie.

Nieuw en meteen reserve: Wim Leers. De druk is inderdaad soms onhoudbaar in tafeltennis. Tot slot begroeten wij Rembrand Fluyt enYannick Van Lauwe, die gewoon het zebrapad over moest van bij TTC Gent.

Tot slot is er onze aanstormende jeugd. De gebroeders Sam en Ben Mertens mogen zich voortaan "heren" noemen. Mirdin Cardyn moet zelfs al letterlijk door de knieën en liefst niet te vaak figuurlijk.

Zo, dat was het, ik ben er zeker een paar vergeten en dat hoor ik dan nog wel.