Individuele promoties

In het tussenseizoen mochten enkele spelers een promotie vieren. We geven hier een overzicht van de C's, D's en E's.

We beginnen bij de strafste stijgers die maar liefst drie klassementen omhoog gingen. Steven Dullaert staat eindelijk terug waar hij hoort te staan: bij de C-spelers. Een jaartje reserve in interclub, gecombineerd met goeie toernooiresultaten, leverde hem een welverdiende C6 op. Vincent Gheysens schopte het van D2 zomaar eventjes tot C4. Zijn recept ziet er anders uit: hij speelde alle interclubwedstrijden, alle ontmoetingen bij de veteranen en zowat elk toernooi dat er in België te spelen valt. Hij klokte af op 365 matchen, precies 1 voor elke dag van het jaar. De derde plek op dit ereschavot is voor Robbe Verschelden. In het spoor van Anwar Koua is hij de volgende jeugdspeler die de sprong maakt richting de hogere reeksen. Hij voegt zich bij een pelotonnetje van D2's, waarover dadelijk meer.

Drie andere spelers stegen 2 klassementen. Johan Bjurstam en Kimberly Van Hecke lossen mekaar voor geen meter en klimmen broederlijk of zusterlijk van D6 naar D2. Onze Vlaamse Zweed en onze Eeklose Gentenaar zitten nog niet aan het einde van hun traject. De Italiaanse furie Laura Pirro springt van NG naar E4 en is daarmee volgens haar tegenstanders op training nog altijd ondergeklasseerd.

De grootste groep bestaat uiteraard uit spelers die 1 klassement beter werden. Bij de C's zijn dat Seppe Declercq (C0), Ashok Rao (C4 zonder backhand) en Jan Van de Wiele (C4). Een kersverse C6 is Steff De Graeve, with a little help from his friend Patrick. Bij de D's mogen Dieter Verhofstadt en Bram Vandenholen respectievelijk D2 en D4 achter hun naam schrijven. Drie nieuwe E0's vinden we in Kobe Debacker (the next generation), Dries Herbots en Nicholas Lambert, die een transfer naar Göttingen versiert. Nathan Demeyer begint eindelijk resultaten te halen die passen bij zijn onmiskenbaar talent en wordt E4. En tot slot zijn jeugdspelers Laurens Dauwe, Shadi Abu-Sheala Titus De Bie, Wotan Cools, Milan De Keyser, Pierrot Versini, Kjetil Demeyer, Noah Lannoy en Bato Zejka-Serreyn verlost van hun NG-statuut: zij worden allen E6. Hetzelfde geldt voor oudere jongere Sameer Abu-Sheala.

Bij de dames geldt een apart klassement. Daarin deed Kimberly het nog straffer: ze won een volledige letter, van C6 naar B6. Esther Dewit gaat van D4 naar D2 en Marieke De Pillecyn maakt haar entree als D6.

De club kent ook een paar dalers, maar die gaan we geen zout in de wonde strooien en wensen we naamloos een spoedige herwaardering.

Als ik iemand vergeten ben, laat het me weten!