F-ploeg kampioen!!!

KAMPIOENEN!!!!

Made possible by :  

DECLERCQ SEPPESAMYN KASPERPIRC STEVENDEMOL SVENKOUA ANWAR (en invallers: Robin, Steve, Niels, Ashok, Jens en Ilias)

Verslag door Seppe Deqlercq, die menig Rooigemnaar verraste door te tonen dat hij wel degelijk kan pingpongen maar nog meer door week na week een knap staaltje fantasie om  te zetten in memorabele verslagen:

 

Het stond in de sterren geschreven dat de FFF de titel ging pakken maar het was enkel nog inzetten op de schade die dit zou veroorzaken binnen onze verzorgingsstaat. De Heizel spoot al een dag Bengaals vuur en Stephen Hawking werd ingeroepen om de zwarte gaten te analyseren die deze gebeurtenis zou veroorzaken in ons kleine Belgenland. Hawking zijn geest bleek ontoereikend om evenementen van deze omvang te vatten en nog voor de titel viel, viel hij reeds als eerste slachtoffer. Welke zwarte gaten moeten dit geweest zijn? Ik weet deze van gisteren alvast niet meer.

De ploeg van de heenronde viel niet te recupereren dus moesten we het doen met het afval dat we nog liggen hadden. 2 minderjarigen werden opgesteld tegen Sint-Niklaas en met hun gekend slecht gedrag gingen ze eerder door de Sint in zijn zak gestoken worden dan dat ze cadeautjes gingen krijgen. Het feit dat je ’s nachts berichten krijgt dat je ene ploegmaat de andere tegenkomt in de Overpoort geeft blijk van een ploeg die er alles voor doet om de titel te pakken. We vielen weer niet te stoppen.

De brave volwassenen kregen van de sint alvast een forfait cadeau. Een c4 had afgezegd en zo ging 4 op 12 matchen de titel betekenen. Lijkt gemakkelijk maar we weten ondertussen socialistisch-gewijs wel eens ons eigen ruiten durven ingooien.

Onder het goed-coachend oog van Steff De begonnen de matchen. De coach had reeds een stuk in zijn kraag en na zijn zoveelste Omer viel hij bijna in de omheiningen toen hij wat goede raad wou geven. Dit tijdens de eerste matchen voor alle duidelijkheid. Assistent-coach Jo keek me aan met een blik die zei “zouden we hem niet beter een spuitje geven dat hij uit zijn lijden verlost is”. Volmondig eens stimuleerde ik Jo maar zo zie je maar dat een kopman/kapitein niet alles voor het zeggen heeft. Steff bleef leven en de matchen kabbelden verder.

Anwar testte zijn vaste tactiek. Ik sla de tegenstander 2 sets van tafel en ga dan ballonnen omdat ik hem toch een loser vind. Als die speler dan de volgende 2 sets wint schiet je in paniek en win je toch de belle. De twee kopmannen strooiden roet in Anwar zijn halal-eten en hij moest soms zelfs alle sets zich inzetten om mee te kunnen. De ongenaakbare Sander werd het vuur aan de schenen gelegd maar in een wereldmatch bleek Allah de kant van de tegenpartij te kiezen. Ook tegen de andere C0 bleek Allah onze jonge telg tegen te werken en ook deze match werd hem ontnomen. Na lange onderhandelingen met zijn manager/jeugdrechter bekwamen we een contractverlenging van 1 jaar, nadien gaat hij onherroepelijk naar Welfare Oudenaarde. Anwar blijft dus ook volgend jaar te bewonderen in ons lokaal, met enkelband en al.

Sven bleek niet opgewassen tegen de C4 maar herstelde zijn fout tegen een C0. Hij pakte een match waar hij oprecht trots op mocht zijn.

Kasper bedwelmde de tegenstanders met zijn adem van de avond voordien en hoopte hier punten mee te sprokkelen. Net als Sven en Anwar haalde hij 1 op 3 en met zijn 1 bleef hij ver onder het aantal promilles in zijn bloed. Had hij 3 op 3 gehaald dan ging hij nog niet in de buurt gekomen zijn.

Kapitein en posterboy Tjeppee had zich voorbereid en kwam eens uitgeslapen aan de start. Uiteindelijk werden het er 2 op 3 en hij zette hij de beslissende 8 op het bord. Kampioen en de rest kon ons niet schelen. De kurken knalden en Stef fmocht de vloer dweilen.

FFF is na een jaar van dominantie kampioen en valt nu nog 3 maal te bewonderen alvorens ze een stapje hoger zetten. Meet ’n greets, signeersessies en huwelijksaanzoeken voor uw dochter zijn nog welkom op 23/03 , 13/04 en 20/04. Reserveer alvast uw tickets.

--------------------------------------------------------------------

Proficiat aan de F-ploeg en al zijn invallers die het mogelijk maakten voor deze ploeg om 3 speeldagen voor het einde reeks kampioen te worden en dit zonder te verliezen. Met 17 overwinningen en 2 uitschuivers die resulteerden in een gelijkspel zorgden ze ervoor dat de tegenstand al blij was als ze ook op het scorebord stonden. Dit alles wordt nog indrukwekkender als je weet dat het grootste deel van deze spelers met Kasper en Steven voorop vorig jaar met de G-ploeg ook al kampioen werden door maar liefst alle 22 wedstrijden te winnen. Een reeks hoger en weer moeten leren verliezen zou je denken maar niks is minder waar, verliezen stond ook dit jaar niet in hun woordenboek. Naast Kasper en Steven deden ook Sven, Anwar en Robin een stevige duit in het zakje en als dit nog niet genoeg was was er nog Kapitein Seppe  die zich niet alleen met de ploeg tot kampioen kroont maar ook nog eens op weg lijkt naar de titel van beste speler in de reeks met 40 op 49 gewonnen matchen (procentueel en voorlopig).

Vooraleer de Fabulous F Force zijn avonturen verder zet in eerste Provenciale krijgen ze nog de kans nu vrijdag thuis tegen nummer 3 de kers op de taart te zetten. Aangezien elke reden voor de F-ploeg goed is voor een feestje en ze deze keer echt reden hebben tot vieren belooft het alvast een knaller te worden.
 

Als ze alle champagne nog niet hebben leeggedronken voor ze Rooigem vrijdag bereiken schiet er misschien nog wat over voor de I-ploeg die door een gelijkspel dit weekend nog net geen kampioen is maar nu vrijdag een herkansing krijgt en deze keer hebben ze aan een gelijkspel genoeg om naar voorbeeld van de F-ploeg ook de titel te pakken.

Redenen genoeg om vrijdag af te zakken naar Rooigemlaan 180 en deel uit te maken van alweer een nieuw gloriemoment in de rijk gevulde Rooigem geschiedenis!