Speelweek 9 - Provinciale

De E-ploeg bijt thuis in het zand tegen Madelon A, die aantraden met een B6 en een blijkbaar sterke C0. 7-9 is de bittere eindstand.

De F-ploeg wint met 10-6 van Sint-Niklase B, dat maar met zijn drieên afzakte naar Rooigem, wat Olivier toeliet zijn laatste wedstrijd ook te laten voor wat hij was.

Sint-Niklase C - Rooigem G: het relaas van een spannende avond. Door Koen Taghon.
19u: iedereen op post om nog 20 minuutjes op te warmen. Kasper Samyn speelde ruim 3 weken niet, Steven Pirc was een maand out, ikzelf zit onder de antibiotica na zware angina, enkel Vincent Gheysens is in blakende conditie en hij vervangt Jago.
19u30: Sint-Niklase is sterk, niet op papier maar aan tafel, dat zal blijken. D0 Jan Inghels, D4 Jordy Van Daele, D4 Luka Janssens, E0 Jordi Wauters die zowel back als topspin hanteert vol overgave.
20u: 2-0 achterstand. Oei, wat gebeurt er ? Kasper & Steven zijn hun 100% kwijt. Kasper verliest tegen D4 Luka met 11-9 in belle. Steven met 3-0 de boot in tegen E0 Jordi. Beiden zijn (nog) niet op toerental.
20u30: 3-1 achterstand. Vincent wint met verve 3-0 tegen D4 Jordy, ik verlies zonder glans met 3-0 tegen D0 Jan.
21u: 3-3. Kasper (terug een belle) & Steven winnen. Maar we voelen dat het vanavond niet gemakkelijk zal worden.
21u30: 4-4 Vincent verslaat de D0 met 3-0 ! Hij heeft al meer gedaan dan nodig als 4e man...alhoewel...we zullen hem méér dan nodig hebben, zijn defensief én offensief spel is vanavond uitmuntend.
22u: 4-6 voorsprong !....maar 't had evengoed 6-4 achterstand kunnen zijn. Een kantelpunt vanavond. Vincent met 14-12 in belle voorbij D4 Luka, ikzelf met 13-11 in belle voorbij E0 Jordi...oef...
22u30: 4-8 Kasper & Steven 'are back'. Terug op kruissnelheid !
23u: 6-8...oei..Vincent verliest z'n enige wedstrijd vanavond, na matchbal in 4e set toch ten onder in de belle. Ikzelf speel duw-duw-duw spel tegen en met D4 Luka maar verlies ook in de belle.
23u30: Steven & Kasper gaan door op hun hervonden élan. 2x 3-0 winst
0u: Sint-Niklase C - Rooigem G 6-10 !! We winnen een slopende avond, met veel cruciale momenten & een kantelpunt bij 4-4.
Vincent 3 (dank u Vincent voor de uitstekende invalbeurt 
én proficiat !), Steven 3, Kasper 3, Koen 1.
De eerste keer dat we 6 matchen verliezen. Kan gebeuren.
Volgende week wacht ons de titelwedstrijd thuis tegen Sleidinge B ! ps: Sint-NIklase verloor ertegen met 9-7.
dus Vrijdag 2 december 20u ! 
Ik heb de sint al verwittigd dat hij niet hoeft te wachten tot 6 december om langs de Rooigemlaan te passeren met gepaste kadootjes: matchwinst bijvoorbeeld :)

Rooigem H gaat ietwat verassend winnen in Kruibeke C: 5-11 Door Jens Van den Bulcke
Kruibeke: C6-C6-D2-D4
Rooigem: D0-D4-D4-D4
Jago 4
Anwar 3
David 2 
Jens 2
Op de hele avond werden er maar liefst 9 belles gespeeld, waaronder 4 door DD (Diesel deef) en 3 door mij

De I-ploeg Door Dieter Verhofstadt
Aan de calvarie van de I-ploeg in derde komt maar geen einde. Ook met een wederoptredende Enzo Mazzaro raakten we niet verder dan een 12-4 bij Stekene D, dat naast 3 D2's een goed spelende E4 inzette. In de eerste ronde nam Tobias de maat van E4 Stef. Even leek het zelfs alsof het een mooie avond zou worden, want Enzo nam een 2-0 voorsprong tegen D2 Gregory. Die begon iets passiever te spelen, maakte minder fouten en won alsnog 3-2. Ikzelf maakte tegen D2 Andy een vuistje na twee barslechte sets, maar de vierde set ging toch weer naar hem. Kevin bood te weinig weerstand aan D2 Geert.
In ronde 2 was het Enzo zijn beurt om de E4 te verslaan en maakten de andere 3 weinig klaar tegen de D2's. Ik kon 1 set domineren tegen Geert maar langer hield ik het niet vol. Vervolgens kwam Enzo nogmaals op 2-0 voorsprong tegen Geert maar ook hier kwam de thuisspeler terug en won hij in 5 sets. Ik kreeg rust tegen Stef.
In de slotronde bleef het patroon bevestigd. Kevin maakte het nodeloos spannend tegen de E4 en de anderen verloren. Hier kwam ik het dichtste bij winst met een 2-1 voorsprong maar in de laatste sets was het poeier op.
Een Enzo met speelritme kan hier nog een punt pakken maar we zijn gewoon op onze waarde geklopt.

Ruben Platteau vertelt:
De J-ploeg stond voor een ongewone zaterdagnamiddag trip naar Wetteren waar de alarmbellen roodgloeiend stonden vanwege hun voorlaatste plaats, Nicholas Lambert nam dit iets te te letterlijk en liet in zijn zoektocht naar de wc het schoolalarm afgaan. Voor de gelegenheid had Wetteren hun versterkt waardoor we tegen E0-E0-E2-E4 een op papier spannende match tegemoet gingen met onze eigen E0-E0-E2-E2 opstelling.
De E0 heeft hoogstwaarschijnlijk een woordenboek waarin woorden met de letter S vermist zijn want (onleesbaar, redactie). De tafel, turntoestellen en omheiningen moesten aan zijn geschop en geklop geloven. Wij moesten dan weer geloven aan zijn geroep en getier bij elke pietbal die hij tegen had. De match zelf dan, Kimberly van Hecke kon ondanks haar zieke toestand toch een sterk resultaat neerzetten door enkel te verliezen van hun E0 nadat ze helemaal van slag was van zijn (onleesbaar, redactie) en zijn antitop. Als enige wist ze wel hun zeer sterk spelende en immer sympathieke E2 Bastiaan te verslaan.
Ik zelf speelde niet slecht maar moest het toch stellen met 2 vrij eenvoudige winstmatchen. Tegen hun E2 speelde ik misschien wel mijn mooiste verliesmatch van het seizoen waarbij we allebei een hoog niveau haalden, maar na het ophalen van een 2-0 achterstand en 6-2 voor te staan in de belle ging ik alsnog de boot in. Gebrand op een zege tegen hun E0 zat het geluk tegen maar liever een sportieve verliezer dan (onleesbaar, redactie). Het was Kenneth Meirlaen die het dichtste bij een overwinning kwam tegen hem maar uiteindelijk toch ook zijn comeback van 2-0 achterstand gestuit zag in een spannende belle. De andere E0 leek hem niet helemaal te liggen qua spel en tegen hun E2 ondervond hij net als iedereen van ons dat die een superdag had maar hij eindigde met een positieve noot door het winnen van hun E4.
Tenslotte was er nog Nicholas Lambert die naast alarminstallaties testen ook week na week progressie laat zien, vooral qua aanvallend spel dan maar dit nog niet weet te vertalen in meer winstmatchen. Al moeten we hier de kanttekening maken dat het vooral in zijn eerste match tegen hun vriendelijkere E0 enorm tegenzat (daar waar hij normaal zelf toch wat meer geluk heeft) maar als het zo doorgaat zal hij deze matchen binnenkort wel winnend kunnen afsluiten. Net als iedereen beet hij in het stof tegen de andere E0 en speelde hij een mooie match tegen hun E2, maar die leek elke bal perfect te raken. De E4 vormde ook voor Nicholas geen probleem.
Een onverwachte 9-7 nederlaag dus voor de J-ploeg, al had het makkelijk de omgekeerde score kunnen zijn en was de nederlaag lang niet de grootste frustratie van de middag. Om te eindigen met een sportieve noot een bedankje aan Kurt Van den Eede die toch altijd komt supporteren als hij zelf niet moet spelen.

Ook voor de K-ploeg viel het harde verdict van een 9-7 nederlaag, maar toch mag de ploeg het als een halve overwinning vieren. Met E2-E4-E4-E6 maakten ze het immers 3 D-spelers en een E2 knap lastig. Langs onze kant zat daar weliswaar ene Johan Bjurstam tussen, die zich met 2 overwinningen tegen de D6'en meteen naar een voorlopig D4-klassement hijst. Dit moet zelden vertoond zijn voor een debutant-recreant. Ook Robbe deed het erg aardig met 2/4, wat het des te spijtiger maakt dat Mattia zijn niveau van de afgelopen weken niet kon handhaven. Jan Van Dyck, nog zo'n valse debutant, nam ook bijna de maat van een D6. Schitterende individuele prestaties dus, helaas net niet genoeg voor ploegwinst.

Benjamin Coene brengt verslag uit:
De L ploeg speelde vanavond met Kevin (E6), Gina (E6), Jo (E4) en Jan (E4) tegen identieke klassementen uit tegen Schendelbeke. We stonden ook beiden 3de in het klassement. 
We begonnen goed en kwamen 5-1 voor. Toen zag het er goed uit. Van 5-1 ging het naar 5-5. Dan 6-6. Dan kwamen we zelfs 6-8 achter. Gelukkig toch de laatste 2 gewonnen en we eindigden met 8-8.
Jan: 4. Hij speelde een goeie avond en verloor maar 1 set denken we. Hij combineerde goed verdedigend spel met goeie topspin. 
Jo: 3. Zijn verloren wedstrijd was tegen een E4 die enkel verdedigde. Jo miste iets teveel met zijn backhand aanvallen. In de andere 3 was hij te constant voor zijn tegenstanders.
Gina: 1. Zij won tegen de E4 die 1 kant met antitop speelde. Ze speelde ook nog een heel spannende wedstrijd die ze verloor met 3-1. Elke set was 11-9 of nog spannender. 
Kevin: 0. Hij verloor nipt in de belle tegen de E4 waar Jo tegen verloor. Had anders kunnen uitdraaien. De andere E4 met antitop lag hem totaal niet. De 2 E6 lagen hem beter. Toch speelde hij minst tegen de speler die hem best moest liggen. Tegen de E6 met lange noppen speelde hij goed maar verloor hij nipt met 11-9 in de 4de set.

De M-ploeg bleef op 8-8 stekene tegen Stekene I (u hebt 'm), ondanks forfait van één hunner. Emile, Maxim, Xander en Manu wonnen elk 1 wedstrijd.

Esther De Wit doceert:

De N-ploeg kreeg vrijdagavond Sint-Niklase G op bezoek. Twee E2'en en twee E4'en. Voor 4 E6'en een ware uitdaging. In het begin ging het gelijk op. Ikzelf kon mijn eerste match winnend afsluiten en pakte mijn eerste E2 van het seizoen. Inge verloor tegen hun eerste man die op dat moment nog niets had verloren. De twee volgende matchen leverden een eerste zucht op aan onze kant. Zowel Lara als Kobe verloren tegen de E4'en. Lara tegen een E4 met korte noppen op zijn backhand die zijn palet af en toe draaide. Kobe verloor van de andere E4 die met Bluefire speelde. Daarna kon Inge de andere E2 wel verslaan en moest ik de duimen leggen tegen Gert Verley. Ik wist wel een set uit de brand te slepen door iets te laat alles op zijn backhand te geven. 2-4 dus, maar alles was nog mogelijk. In de helft stonden we 3-5 achter en zei Jan dat we nu wel alles moesten winnen, wilden we nog kunnen winnen. We deden ons best en kwamen op 2 matchen van het einde op 7-7. Gelijkspel of winst zaten er nog altijd in. Kobe bevestigde zijn vorm van die dag en won tegen Roger Proost, Nadat hij ook de allereerste match had afgesnoept van hun eerste man Gert Verley. Het stond dus even 8-7 voor ons en een gelijkspel was al binnen. Lara die na een 0-2 achterstand tegen Gert toch nog een set kon pakken, kon echter de klus niet klaren. Voor haar was het haar eerste off-day van het seizoen en moest ze jammer genoeg met 0/4 naar huis. Het plaatsen van de blokjes eerder die dag en de pijn die daarmee gepaard gaat, zal daar vermoedelijk wel iets mee te maken hebben gehad. De concentratie was niet 100 % maar toch speelde ze nog heel gedreven haar 4 matchen uit en dat siert haar toch wel. De einduitslag was dus 8-8 en daar wilden we eigenlijk voor tekenen. Inge en Kobe 3/4, ikzelf 2/4 en Lara 0/4. We staan nog steeds op schema want de ploeg die op nummer 1 staat heeft al zijn matchen al gespeeld. Wij moeten nog tegen De Pinte en tegen Olsene.