Speelweek 8 - Provinciale

Onze speerpunt in provinciale, de E-ploeg, speelt pas volgende week.

De F-ploeg trok gehandicapt naar Kruibeke B. Om onze noodlijdende ploegen verderop in het klassement een helpende hand toe te steken, werd ervoor gekozen de afwezige Kasper hier op te stellen. Met z'n drieën konden Ilias, Olivier en Jan het niet redden. Goed nieuws was wel dat Olivier ditmaal de 4 wedstrijden kon volmaken, ook al kon hij niet echt voluit gaan.

Rooigem G - Madelon B 12-4. Verslag door Koen Taghon
Vanavond speelden we tegen de derde in het klassement, Madelon B ... en we hadden een beetje geluk ... of nee, we hebben geluk afgedwongen. Want door onze sterke resultaten in de reeks zinkt bij de tegenstanders de moed al in de schoenen als ze weten dat ze tegen ons moeten spelen.  Resultaat: ze stellen zich zwakker op. Knal bijvoorbeeld liet enkele weken geleden zijn D0 liever in 2e spelen 'want tegen ons geen kans'. Ook vanavond: Madelon C speelde tegen onze H-ploeg. Madelon had echter slechts 7 spelers voor de 2 ploegen. Dan liever voor zekerheid kiezen met Madelon C. Gelukkig speelden wij met 4 want anders was het toch spannend geworden. Kasper Samyn & Steven Pirc konden er niet bij zijn maar werden vervangen door Sven Demol & Ashok Rao. Waarvoor ontzettende dank u, Sven & Ashok! Sven nog een extra dank u om na een lange dag spelen in het verre Limburg (vlaamse jeugdkampioenschappen) toch tijd te maken om Rooigem G te vervolledigen.
Het werd een evenredige matchverdeling: Jago Lowagie, Ashok, Sven & ikzelf wonnen elk 2 van onze 3 wedstrijden. 
D2 Christian Wastiels was ontzettend sterk vanavond & klopte zowel Jago, Sven & ondergetekende. Ashok liet een steekje vallen tegen D2 Mats Maes. De derde speler van Madelon, "lange noppen" Remi Vergauwen was de voorbije nacht ziek en kwam dus verzwakt aan de tafel. Hij verloor zo toch licht verrassend al z'n wedstrijden.
Zo blijven we (samen met eveneens ongeslagen Sleidinge B) afgetekend aan de leiding. Derde Madelon telt al 5 punten achterstand. Over 2 weken trekken we naar Sint-Niklase C.

Verslag door Steff De Graeve: Voor de I ploeg was er de levensbelangrijke match vs Denderleeuw, misschien wel de match van de laatse kans. Voor deze match gingen, Anwar, Deef en ik van de H naar de I ploeg.  Rita viel op het eind nog geblesseerd uit. Gelukkig was Jo bereid om in te vallen. Denderleeuw kwam met C4, D0, D4, D6 af. Over Anwar ga ik kort zijn, want veel valt er niet over te vertellen. Hij pakte alweer 4 matchen, enkel tegen de D0 (2-0 achter) had hij efkes problemen maar zette dat probleemloos recht. Bedankt ook om te spelen, na al 9 matchen opt vlaams te spelen!
Deef had bij zijn eerste 2 matchen problemen om te zien of zijn spelers nu links of rechts waren, verloor daardoor altijd zijn eerste set, maar zette da zowel tegen de D4 als D6 daarna uitstekend recht! Tegen de D0 had hij wat malchance en had hij zowel op 10-9 als 11-10 een netje tegen. Tegen de C4 begon hij voortvarend en pakte de eerste set, daarna ging hij toch nog onderuit met 3-1.
Jo aan zijn kant vocht voor wat hij waard was, en verloor een belle tegen de D4 met 11-9. Tegen de C6 pakte hij de eerste set, om dan nog 2 nipte sets verliezen. Hij verdiende zeker een matchke maar het mocht net niet zijn. :( 
Steff won vlot tegen de D6 om dan met 3-0 te verliezen tegen een D4. Tegen de C4 stond hij 2-0 achter maar kwam sterk terug tot 2-2 en 9-5 voor. Hij had een matchpunt op 10-9 en 11-10 maar moest het onderspit delven met 13-11. Tegen de D0 verloor hij de eerste set met 13-11, met wel 4 heel bizarre 2-ballen. Hier begon hij een klein beetje te koken, en een paar supporters ook. Hij kwam dan 2-1 voor, om de 4de set met 13-11 te verliezen en de 5de set mentaal en fysiek een tikske te krijgen om uiteindelijk 11-4 te verliezen.

Zo leden we een spijtige 9-7 nederlaag, en blijven we hangen op de laatste plaats.

Verslag door Ruben Platteau: Op een kille 11 november zowel buiten als binnen de Rooigem muren was er een belangloze match van de J-ploeg tussen 2 belangrijke matchen op de tafels naast ons. We noteren het seizoensdebuut van Henk Janssens die helaas op de sukkel is met zijn gezondheid. Tegenstander van vandaag had de naam Stekene en kwam met een op papier zwakkere ploeg dan de onze opdraven ( E2-E2-E2-E4).  Stekene bleek een ploeg met technisch goede spelers (die beter waren dan de klassementen deden vermoeden), toch wel spek naar de bek van Nicholas Lambert die blij was eindelijk nog eens thuis te kunnen spelen en ook furies uit de startblokken schoot met 2 vlotte winstmatchen waarna hij toch een steekje liet vallen door een 2-0 voorsprong uit handen te geven om deze steek in zijn laatste match weer op te rapen door een belle te winnen. Over heel de avond bekeken was Nicholas de enige die een constant goed niveau haalde en dat zowel verdedigend als aanvallend!
Henk die duidelijk last had van zijn blesures kon zijn debuut toch wat kleur geven door direct zijn eerste match te winnen maar door het feit dat hij niet aan 100 procent kon spelen en er nog eens een wel zeer ongelukkige paletbreuk kwam in zijn laatste match bleef hij steken op 2 winstpartijen. Kimberly van Hecke moest in haar eerste match de duimen leggen met het kleinst mogelijke verschil en had het geluk en de eerlijkheid van de tegenstanders gedurende de avond niet aan haar zijde maar zoals gewoonlijk vocht ze haar erdoor en pakte ze toch haar overige 3 matchen. Ikzelf kwam al even traag op gang als een dieselmotor in de winter en struikelde direct over de E4(die 2 matchen won) om na een 2-0 achterstand in de volgende match wakker te schieten en nog weinig te laten liggen met ook 3 winstmatchen als resultaat.
Wie goed gelezen heeft moet ik dus niet meer vertellen dat we de match met 10-6 wonnen.. Just kidding het was natuurlijk 11-5 met een knappe collectieve prestatie. Met deze nieuwe overwinning blijft de J-ploeg staan op een 4de plaats waar ze ook ongeveer thuis hoort!

Verslag door Dieter Verhofstadt: de K-ploeg kreeg versterking in de persoon van Kenneth Meirlaen en mezelf. Van de typeploeg mochten Mattia Menheere en Robbe Verschelden blijven. Voor Mattia is 4de duidelijk "the place to be" en er gaan stemmen op om hem al vervroegd naar 3de te laten overstappen. Hij is een technisch product van de Rooigemjeugd én mentaal supersterk. Dat zorgt voor fantastische resultaten, ook gisteren weer, waar hij E2, E0 en D6 versloeg en alleen tegen hun uiterst solide blokker Leszek Grebowiecz verloor, in de allerlaatste set van de hele ontmoeting dan nog: het vat was af. Daarmee deed Mattia een stuk beter dan ik, die mijn klassement wel eer aan deed maar niet mijn ambitie en die van de club. De D6'en lagen absoluut binnen mijn mogelijkheden maar toch speelde een gebrek aan basistechniek en een surplus aan kilo's mij parten. Dur dur d'être quadragénaire.
Kenneth deed wél waarom hij naar de K gehaald was, namelijk ook de E-spelers voor zijn rekening nemen. Helaas kon Robbe niet voor een puntje zorgen. Gezien zijn klassement is dat heel normaal, maar met zijn techniek moest hij ook de E-spelers zeker aankunnen. Robbe heeft een mooie toekomst als hij eerst zijn grootste tegenstander verslaat: zichzelf.
We bleven dus steken op 7-9 en dat was absoluut niet de bedoeling. Lede B springt immers over Rooigem K dat nu alle zeilen moet bijzetten om degradatie te ontlopen. Of te aanvaarden en bevrijd de rest van het seizoen af te werken.

De L-ploeg speelt pas volgende week.

Onze M-ploeg verloor met 16-0 bij Sint-Niklase H. Onze 4 jeugdspelers hebben het duidelijk moeilijk een vuist te maken tegen de toppers in hun reeks want hetzelfde overkwam hen al eens bij Hamme G. Toch een vermelding voor Nathan De Meyer die met 2x 3-1 en 1x 3-2 dichtbij een puntje kwam. Hier is wel werk aan de winkel. 5de provinciale zou moeten dienen om onze jeugd te tonen dat zij met technisch verzorgd spel kunnen winnen. Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf en je moet ook mentale weerbaarheid kweken. Een tip van jullie webmaster, die zelf niet mentaal de sterkste speler is van de club: 1) neem om de 6 punten je handdoek; 2) neem je tijd voor elke opslag en voer een kort ritueel uit 3) neem je tijd tussen de sets. Wat doe je met die tijd, volgens Peter Nijs? Taakgericht denken: wat moet ik doen, waar moet ik op letten? Wat is mijn tegenstander zijn sterkte, wat is zijn zwakte? Als je een punt verliest, maak je dan klaar voor het volgende punt. Als je een punt wint, roep 1 keer CHO of KOMAAN en maak je klaar voor het volgende punt. KOMAAN M-ploeg!

Verslag door Esther De Wit: Nu even wat goed nieuws na alle (nipte) nederlagen. De N-ploeg heeft in Sint-Niklaas de leider in de reeks verslagen met 6-10. Inge wint ze alle vier. Lara en ik hebben ons enkel laten verschalken door hun eerste man Mats Verreecken. Jeroen is duidelijk aan het bijleren, maar mist nog de finesse van het afwerken. Af en toe eens de ander de fout laten maken. Maar dat komt wel goed. Nu nog de croques en hij is een tevreden man. Even nog een extra noot, de NG's hier zijn ook ondergeklasseerd.