Speelweek 8 - Nationale

De euforie over de speeldag van vorige week is zo groot, dat de spelers en supporters die er toen bij waren nog altijd geen vaste hand hebben om er een verslag over te schrijven. Dus doet uw webmaster het maar, op basis van echo's en Frenoy.

De A-ploeg

De komst van Tiège werd door competitieleider Patrick somber tegemoet gezien als een "mission impossible" aangezien Tiège A speelt met 4 B0's. Dat bleek niet helemaal waar te zijn: Tiège betrad de Rooigemhel met 3 B0's en een A. Die A was de Ierse topspeler Paul McCreery. Hij heeft een eigen promovideo:. Zeer indrukwekkend. Langs onze kant hebben wij Ken Wageman. Ik heb gezocht naar een promovideo van Ken maar niet gevonden. Mc Creery heeft gezocht naar de zwakheden van Ken. Ook niet gevonden. Drie - nul droog aan de haak voor onze youngster. Voordien had Ken al de maat genomen van Jordan Lejeune B0. Peter haalde het in een belle van Junius en David klopte met relatief gemak B0 Comeliau. Alleen PJ had de duimen moeten leggen tegen Mc Creery.

In de tweede fase verloor PJ van Lejeune, Peter van Comeliau, Ken won zoals gezegd op glorieuze wijze van Mc Creery en David liet zijn ploegmaat niet wegrijden: een nipte 3-2 tegen Junius.Halfweg stond Rooigem dus 5-3 voor en wreef de zaal zich de ogen uit. Gedragen door een enthousiast publiek en door elkaars prestaties stoomde de A-ploeg collectief door op haar elan:

PJ versloeg twee B0's Comeliau en Junius telkens met 3-1 en droeg daarmee een belangrijk steentje bij aan het eindresultaat. Peter raakte niet meer aan winst tegen Mc Creery of Lejeune. David en Ken echter maakten beiden het viertal vol. Ken nam de maat van Comeliau en Junius. Op de ganse avond verloor hij amper 2 sets en dat tegen 4 spelers die officieel hoger geklasseerd zijn dan hij - al zal dat niet lang meer duren. David kweet zich voortreffelijk van zijn taak als kopman. Hij zal zeker de hete adem van vierde man Ken gevoeld hebben, maar zette die om in positieve stress: ook hij pakte de scalp van Mc Creery en Lejeune, telkens met 3-1.

Zo stond aan het einde van de avond dus een verbluffende 11-5 op het bord, tegen een opponent die vooraf als onhaalbaar werd ingeschat. Peter Nys dacht: als we verliezen met 10-6, gaan we heel goed gepresteerd hebben. Het liep anders af.

De andere ploegen

Op de aanpalende tafels maakte Rooigem B intussen brandhout van Tiège B. Hier mocht op basis van de klassementen een 11-5 verwacht worden in ons voordeel, maar het werd 13-3. Johan, Nic en Stijn legden er allen 4 in het mandje. Alleen Jeroen moest zich drie keer gewonnen geven. We kunnen alleen maar vermoeden dat het interview in Rooigem Echo een torenhoge druk op de frêle schouders heeft gelegd. Dit is de kracht van de schrijvende pers. Een topper in spe moet daarmee om kunnen gaan.In elk geval droeg deze prestatie bij tot de euforie in de Rooigemhel. En nog was het niet gedaan.

De C-ploeg deed Schulen C in het Limburgse zand bijten met maxima voor Jordy en Benjamin, en quasi-maxima voor Robin en Nick en dit tegen toch 4 B-spelers. De Rooigemhel leek die avond wel behekst, zoveel beter deden onze spelers dan redelijkerwijs mocht verwacht worden. Het thuisvoordeel spreekt misschien het best in de stand der belles: 5-1. Dit was zeer belangrijk omdat de C als 3e-laatste tegen de laatste speelde. De winst betekent dat in het belangrijke tweeluik tegen Philippevile en Schulen 6 op 6 werd gehaald en de ploeg wat ademruimte krijgt.

En durven wij het zeggen ... de supporters hadden nóg een wedstrijd om zich aan op te warmen. In de schaduw van het nationale geweld trokken Tom (3), Steve (2), Koen (2) en Basten (3) immers aan het langste eind tegen Schoten A. Een logische maar daarom niet minder verdiende overwinning. 

Er werd gezongen en gedanst en gefeest tot in de vroege uurtjes. Enfin, dat vermoed ik toch en als het niet gebeurde in de Rooigemhel, dan wel ergens anders, want het was zaterdagavond.

Epiloog

Deze resultaten zijn niet alleen het gevolg van sterke individuele prestaties. Ze zijn ook het gevolg van een volhardend clubbestuur met de welgemikte transfer van David Henkens, die het beste haalt uit zichzelf én zijn ploegmaats, en het kopmanschap op een positieve manier invult. Ze zijn ook het gevolg van een fantastische jeugdwerking, die niet alleen Ken of Jeroen of - uitgesteld - Pieter-Jan tot in het eerste katapulteert, maar in elke ploeg op hoog niveau zijn zonen en dochters uitstuurt. Hoe Basten zich nu al manifesteert in Landelijke bijvoorbeeld, toont dat de toekomst van Rooigem verzekerd is. Komaan Rooigem!