Speelweek 7 - Provinciale

De E-ploeg kreeg net zoals de N-ploeg Zele op bezoek. Op papier was Zele hier de sterkere ploeg met 1 B6 en 3 C0'en. Maar onze 4 C2'en hebben zich zwaar verdedigd. Frederik Ampe wist hun B6 te verslaan in een thrillermatch. Tot het laatste punt was het spannend. En uiteindelijk kon Frederik het punt binnen halen. Hij won met 11-9 in de belle. De ploeg verloor jammer genoeg nog met 7-9. Frederik haalde 3/4, Stijn 2/4 en Jens en Ilias elk 1/4. 

De F-ploeg mocht het opnemen tegen GEMO met bekende spelers zoals Diego Van den Brande, Samuel Cauwel, Anthony Ostyn en Tom Neukermans (C2, C4, D0, E0). De F-ploeg speelde in hun basisopstelling met Sven Demol C4, Olivier Haegeman C4, Jan Van de Wiele C4 en Ashok Rao C6. Tot 3-3 bleef het spannend, maar toen kon Rooigem een kloof slaan die de GEMOnaren niet meer konden dichten. Sven 3/4, verloor enkel tegen zijn goeie vriend Samuel die bij GEMO de man van de match werd met een 3/3. Opnieuw moest Olivier opgeven wegens gezondheidsredenen. Hopelijk komt het allemaal goed met hem. De F-ploeg won uiteindelijk met 10-6: Sven 3/4, Ashok 3/4, Olivier en Jan elk 2/4. 

Gent E - Rooigem G 2-14!
Vanavond stond een verplaatsing op het programma waarbij we enkel 1 speler moesten vrezen, D6 Dries Pollet die aan 83% speelde in 3e Prov en een kaart voor toekomstige D0/C6 kan voorleggen. De overige 3 E0-spelers mochten normaliter geen probleem vormen. Kasper Samyn zorgde terug voor de stunt van de avond door tegen Pollet met 1-2 setachterstand in de 4e set tegen 3 matchpunten aan te kijken. 7-10 voor Pollet ... en Kasper did it again! Hij haalde de 3 matchpunten op en won uiteindelijk, na goeie coaching van Rita Lombet, vlot de belle. Zo blijft hij nog steeds (samen met Steven Pirc) mister 100 % in 3e Prov A.
Jago Lowagie kende een mindere avond: tegen jong talent Hans Vleeshouwer (E0) moest hij het onderspit delven. En ook tegen Pollet haalde Jago het niet in de belle. Een sterke Pollet bracht alle aanvallen van Jago steeds terug.
Steven Dullaert, onze "vaste" reserve voor dit seizoen, kon eindelijk eens invallen :). Steven Pirc was ziek. Dullie kende een uitstekende avond, won al zijn wedstrijden en speelde complexloos, gedreven en vrijwel foutloos. Net als Steven P & Kasper mag hij de titel "mister 100 %" dragen in 3e Prov. A. 
Ook Koen kon spreken van een uiterst geslaagde avond. Zowel tegen Pollet als de andere spelers kon hij dankzij zijn verlammend spel & goed actief blokken 'aan tafel' vlot winnen en kwamen ze nooit echt in hun spel.
Eindstand 2-14. Kasper, Steven & Koen: 4 - Jago 2. We blijven, net als Sleidinge B, na 7 speeldagen ongeslagen op kop in 3e Prov. A. Volgende week vrijdag ontvangen we thuis Madelon B.

TTC Gent D-Rooigem H 
D4-D4-D4-D6 vs D2-D4-D4-D6
we kamen 2-0 achter, na een nederlaag van Jens en een spijtige nederlaag van Vincent in de belle. Rita en Steff zetten vlug orde op zaken met 2 keer 3-0.
Vincent won nu wel zijn wedstrijd, Jeckie aan zijn kant verloor spijtig genoeg zijn 2de match met 3-1. Rita verloor daarna haar match en Steff won hem relatief gemakkelijk. 4-4 halfweg.
Rita en Steff mochten meteen weer aan de bak, Rita probeerde zich vast te bijten in haar tegenstander, met in de eerste 2 sets een 14-12 en 13-11 de 3de set was er teveel aan en ze verloor met 3-0. Steff had net als in zijn 2 andere partijen geen probleem met zijn tegenstander. Vincent won zijn volgende partij vlot met 3-1, Jeckie had geen antwoord op Kris zijn snel en aanvallend spel.
6-6 en nog altijd gelijk.
Steff begon voortvarend aan zijn laatste match, en stond in een mum van tijd 2-0 voor. Nadien begon zijn aandacht wat te verslappen en begon Wouter ook beter te spelen maar op 9-9 in de 4de set maakte hij het af met 2 winnende services. Rita won vlot met 3-0. 6-8 en dicht bij de 4de overwinning van het jaar.
Jeckie had zijne dag niet en kon zijn 4de match ook niet winnend afsluiten.  Vincent speelde een ijzersterke match, zowel op tactiek, concentratie en won vlot tegen Kris met 3-0. 
Daarmee werd een 7-9 overwinning bereikt in dit burenduel.

De I-ploeg leed een zware nederlaag in Ronse. Anwar bleek alweer een versterking en pakte 3 punten tegen D0-D4-D6. Hij nam zelfs bijna de C2 te grazen. Ruben haalde het van de D6 in 5 sets. Helaas bleef het daarbij qua overwinningen.

Nachtelijk verslag van de J-ploeg in De Pinte (B).
In extremis verving Jan Van Dyck vast J-lid Kenneth. Met E0-E0-E2-E4 stonden we hoed dan ook theoretisch voor een onmogelijke opgave tegen D0-D2-D4-D6. Hadden we echter alle 7 belles gewonnen, dan was het 8-8 geworden in plaats van 13-3. Nu lieten we er 5 door de vingers glippen: Kimberly en Dieter 2, Jan eentje. Kimberly speelde zelfs 4 keer een belle. Haar mooiste was die tegen D2 Christian, eindigend met een lob op het kantje. Mocht ook wel een keer.
Jan streed erg moedig en kreeg veel complimentjes van de thuisploeg en dat hij niet lang E4 zou blijven. Nicholas kon zijn prima vorm van op training niet waarmaken, maar de tegenstand was dan ook te duchten. De J-ploeg handhaaft zich in de middenmoot ondanks deze zware nederlaag.

Ook de K-ploeg mocht genieten van vrolijke volleybalspeelsters in De Pinte. Onze youngsters namen het op tegen D4-E0-E2-E4. Mattia kroonde zich nogmaals tot MVP met 4/4, waaronder dus een D4, en verovert met rasse schreden een D-klassement. Robbe pakte ei zo na de scalp van de E0 maar strandde op de meet. Lucas verloor van de D4 in set 5 met slechts 11-8 en had dus bijna zijn eerste D4 ooit te pakken. Killian slaagde er niet in zijn krachtige slagen in een overwinning om te zetten. Met dit alles bleef de K-ploeg steken op een 9-7 nederlaag en zakt ze naar de gevarenzone.

De L-ploeg ontmoette Ronse die met 2 E4'en en 2 E6'en afgezakt waren naar Rooigem. Jo had een iets mindere dag in zijn 2de match in zijn L-ploeg, maar gelukkig kon Johan de kloof wat minder groot maken. Kevin haalde ook een puntje maar voor Gina eindigde de avond jammer genoeg met een 0/4. De ploeg verloor met 7-9. Johan 4/4, Jo 2/4 en Kevin 1/4. Volgende keer lukt het wel weer mensen. 

De M-ploeg mist nog steeds de finesse van het afwerken. Zij kregen Gent op bezoek die met 2 E6'en en 2 NG's aantraden. Hier weer een prachtig voorbeeld van een ondergeklasseerde NG, Hao Zhang, die in heel zijn competitieseizoen nog maar 1 set verloren heeft en dan ook nog op z'n Chinees speelt. Ook nu haalde hij de 4 wedstrijden binnen zonder setverlies. De M-ploeg verloor met 6-10 wat in de gegeven omstandigheden niet slecht is. Denk de Chinees weg en het was al een heel ander verhaal. :)

Last but not least, de N-ploeg. Ook zij kregen dus Zele op bezoek, maar dan hun laatste ploeg. Zij stuurden 4 NG's op ons af waaronder een 69-jarige man die aan zijn linkerkant volledig verlamd was en zijn opslagen dus enkel met één hand kon doen. De ploeg had hier gelukkig niet zoveel problemen mee. Enkel Jeroen liet zich door hem inpakken. Jeroen mist ook nog dat afwerken. Gelukkig kon hij toch nog een match winnen en konden we met een 13-3 winst onze reeks winstmatchen verder zetten. Vijf weken op rij ongeslagen, dat is al een heel mooie prestatie. Volgende week wordt het andere koek (wafel). Dan moeten we op bezoek bij Sint-Niklase I. Zij staan aan de leiding maar hebben wel al 2 matchen meer gespeeld. En we moeten ook nog tegen het andere Sint-Niklase die met E4'en spelen. Maar voorlopig zijn we nog op koers.