Speelweek 6 - Provinciale

(met dank aan Patrick Van Hoecke, Esther Dewit, Koen Taghon en Ruben Platteau)

In 1ste provinciale begon de E-ploeg veelbelovend aan de topper bij Knal A. Halfweg had alleen Ilias de logica verstoord door te winnen van B6 Niels Dhondt, waardoor onze jongens met 3-5 leidden. Helaas konde Niels (de onze) en Tycho hun goeie start niet doorzetten en verloor de E-ploeg alsnog  met 9-7 nadat het 7-7 stond.  Toch een mooie prestatie en zeker geen man overboord want nog steeds op een 4de plaats. 

Bij hetzelfde Knal Deinze haalde de F het met 7-9 na een knappe 4 op 4 van Stijn De Brauwer. Jens, Ashok en Sven zorgden samen voor de overige  punten.

Nog steeds op titelkoers: Rooigem G - Knal C 15-1. Twee keer 16-0, twee maal 14-2 en 13-3 hadden we al gewonnen, 
voor "15-1" was 't de eerste keer dit seizoen.  We blijven na 6 speeldagen ongeslagen aan de leiding met Sleidinge B. 
In verloren wedstrijden steken we er wel ver bovenuit. Sleidinge B verloor in 6 speeldagen al 23 wedstrijden, wij amper 8! Knal C verscheen met 3 spelers (D4 Frederic Chaboteau ex-C6 en 2 D6-spelers). Zo kon en wou Jago gerust Rooigem H versterken zodat David kon doorschuiven naar Rooigem I. Rita kwam in de plaats van Jago meespelen met Rooigem G. Rita beet zich vast in de tegenstanders, speelde 2 belles en verloor enkel tegen D4 Chaboteau. Kasper en Steven (we vallen in - leuke - herhaling) wonnen, net als Koen, alle wedstrijden en blijven als enige spelers aan 100% spelen in 3e ProvA. Volgende confrontatie: vrijdag 4 nov in en tegen Gent E.

De H-ploeg won van Wetteren B, maar had het veel lastiger dan de opstellingen deden verhopen. Gelukkig was Jago er om de ploeg bij de hand te nemen. In sets uitgedrukt: 12-0. Aan Wetterse kant speelde ene Herwig Van Doorsselaer (E0) de pannen van het dak: hij versloeg alle andere Rooigemnaren, waaronder Vincent, die als enige de I-ploeg om middernacht gezelschap hield aan de speeltafels. Steven mocht ondervinden dat een reservestatuut de mens roestig maakt en Tobias van zijn kant zal erg blij geweest zijn met zijn overwinning op D6 Gunter Claus. Hiermee blijft de H rustig in de middenmoot van 3ProvC.

Zoals boven vermeld, vond er voor de wedstrijd een tactische herschikking van de troepen plaats, waardoor David de plaats innam van Rita. De I-ploeg was al versterkt met de dit jaar volledig ontbolsterende Anwar. Kimberly en Dieter namen de 3de en 4de positie voor onze rekening. Onze tegenstander was Sleidinge C, die op papier met C6-D2-D2-E0 nog altijd een stuk sterker stonden dan wij. In de eerste ronde was Dieter goed op dreef tegen D2 Robin, maar in de belle vond hij een hoger ritme. Een gemiste kans. Dave moest vol aan de bak tegen E0 Mario en haalde een 2-0 achterstand op. Tegen C6 Lien voerde ik niét uit wat coach Koen me had opgedragen - een mentaal raadsel. Toch hield Dieter 2 sets spannend maar ging met een logische 3-0 onder. Dave deed het publiek opnieuw nagelbijten. Met een fantastische fighting spirit won hij 13-11 in de laatste set tegen D2 Guy. De andere wedstrijden verliepen volgens de verwachtingen. Halfweg stond het dus 4-4. Tegen Guy dacht Dieter een goeie kans te maken. Toch liet hij zich nog in de luren leggen, ook al door een veel te hoge foutenlast. Dave miste van zijn kant de kans om Lien Buyck te kloppen. Omdat alleen Anwar bleef winnen stonden we dus achter met 7-5. In de laatste ronde bleef het erg spannend. Dieter leek op weg naar een vlotte winst tegen E0 Mario maar plots haperde de motor. 11-3 in set 4 en 10-6 achter in de laatste set. Terwijl iedereen het al had opgegeven, raakte Dieter als bij wonder in "the zone" en maakte 6 punten op rij. Hierdoor bleven we kans houden op een gelijkspel. Helaas was Dave na 3 vijfsetters aan het einde van zijn Latijn. In 4 sets was het over en maakte het dus niet zoveel meer uit wat Anwar deed. Toch stond heel Rooigem om middernacht nog op de banken om Anwar naar een 11-9 in de vijfde set te schreeuwen. 9-7 is al bij al een logische uitslag en we hebben onze huid duur verkocht. 

Voor de J-ploeg stond alweer een thuismatch op het programma en met Knal Deinze op bezoek kregen we een duel tussen op papier 2 gelijkwaardige ploegen ( E0-E0-E2-E4) vs (D6-E0-E2-E4). Uiteraard was het de bedoeling onze ongeslagen status te behouden om bovenin het klassement te blijven meedraaien maar niks is minder waar. Na wat duidelijk de slechtste wedstrijd van Rubens kalenderjaar 2016 zou worden, ging hij 4 keer met de billen bloot. Geert onderging hetzelfde lot, maar als E4 natuurlijk geen schande zeker gezien de sterkte van hun jonge E4. Deze E4 stuurde Kevin, Geert en Ruben met 3-0 naar huis maar gelukkig was er Kenneth Meirlaen om hem met zijn voetjes op de grond te houden. Kenneth had zijn eer gered en gelukkig voor de ploeg deed er nog ene Kevin Wauters mee ook die na zijn 3-0 verlies in de eerste match even losjes hun 3 hoog geklasseerde spelers van tafel speelde. Chapeau! Maar helaas werd het dus 4-12 en zien we onze goede reeks gestuit in het vooruitzicht van de moeilijke verplaatsing naar de Pinte. Maar onder het motto dat elke match moet gespeeld worden gaan we onze huid extra duur verkopen en hopelijk kiest dame Fortuna ook eens onze kant, dat zou al veel schelen!

De K-ploeg speelde mooi gelijk tegen Sleidinge D. Antitopper Spanhove is geen makkelijke tegenstander, zo weten nu ook Mattia, RObbe en Lucas. Killian kon de verdediger wél verschalken met zijn harde vlakke slagen. Mattia won zijn andere 3 wedstrijden en daar zat ook een E0 bij, alweer prima van onze belofte. Robbe liet zich met twee overwinningen niet onbetuigd. Voor Lucas (1/4), die gezien zijn spelniveau ontgoochelende resultaten blijft halen, heb ik bij deze een speciale boodschap: samen met Kevin Wauters heb je de mooiste backhand van alle E-spelers en de meeste D's kunnen er ook een poepje aan ruiken. Werken dus aan die forehand, maar vooral: YES YOU CAN!

In vijfde provinciale was de L vrij. De M beleefde een collectieve offday bij Hamme G: in een onderonsje van 7 E6'en en 1 NG gingen zowaar alle wedstrijden verloren. We weten niet wat daar precies is gebeurd, maar onze youngsters hebben misschien wat mentaal oplapwerk nodig na deze oplawaai.

De N-ploeg mocht op bezoek bij de gefusioneerde club HNO Assenede. We waren tot nu toe nog ongeslagen en hoopten om dat te blijven. Inge en Kobe De Backer bleven tot in hun laatste match super gefocust en Kobe verloor zelfs geen enkele set. Kurt en Esther hadden tegen hun twee Amerikaanse E6'en een wat minder moment. Tegen vader Jeffrey Slagle verloor Esther met 3-1. Tegen zoon Robin stond ze eerst 2-0 voor maar verloor toch nog in de belle met 11-9. Tegen de 73-jarige Willem met op beide kanten korte noppen had niemand het moeilijk. Eindstand 4-12 en kapitein Kurt was weer een zeer tevreden man.