Speelweek 6 - Nationale

Vanwege competitieleider voor nationale Patrick Van Hoecke

Wat een drukke gezelligheid gisteren in onze club. De komst van gouden medaille Florian Van Acker bij Gullegem A had daar zeker mee te maken maar het geeft een bijzonder goed gevoel als je ziet dat naast de 32 spelers er rond de 100 niet-spelers aanwezig waren. Dit zijn cijfers waar je mee naar buiten kan komen en waarvoor wij iedereen willen bedanken.

A-ploeg

Maakte zich in principe weinig illusies tegen een op papier sterker Gullegem dat met 2 B0’s kwam spelen en 2 B2’s die ex B0 zijn. Alleen speelt momenteel een zekere Ken Waegeman in onze A-ploeg die nog maar eens de pannen van het dak speelde.

Een 5-3 voorsprong na winst van Ken tegen Florian Van Acker (11-9 in de belle) en de sterke Fransman Vincent Mourtier. David Henkens speelde de 2 B2’s de vernieling in met 3-0 cijfers terwijl Peter een belle won en er één verloor. Jeroen verloor zijn eerste 2 matchen waarin hij verschillende setpunten liet liggen die misschien voor een ander scenario hadden kunnen zorgen.

Na de pauze opnieuw winst voor Ken met 12-10 in de belle tegen Dieter Marijsse en – het moet gezegd – met een duwtje in de rug van dame Fortuna. Verlies van Jeroen in de belle maar dus nog steeds 6-4 voor. David bleef doorknallen en won voor de 3de keer op rij met 3-0 terwijl Peter kansloos was tegen de beste bezoeker Mourtier. 7-5 en dus mooie vooruitzichten.

Ken wilde het talrijke publiek waar voor hun geld geven en bleef ook in zijn 4de belle van de avond overeind en bracht ons daarmee op een 8-6 voorsprong en de zekerheid van een punt waarvoor we graag hadden getekend vooraf.

Helaas zou nog een bittere nasmaak volgen. Peter kwam makkelijk 2-0 voor tegen Florian Van Acker die daarna terug naar de Rio-modus overschakelde. Peter had matchbal in set 4, redde er 3 in de 5de set om zelf ook nog een 2de matchbal af te dwingen maar het mocht niet baten want Florian ging lopen met 13-15 winst. Spektakel ondertussen op tafel 2 met een ontketende Moustier tegen onze sterke David. Bij een 2-1 voorsprong voor de bezoeker had David verschillende setballen om een 5de set uit de brand te spelen, ongeveer op hetzelfde moment als Peter op de tafel ernaast nipt het laatste punt moest toestaan. Maar het werd net niet met een 15-17 nederlaag in die 4de set.

8-8 dus als eindresultaat waar we kunnen mee leven, enkel jammer van de ontbrekende kers op de taart.

B-ploeg

Kende geen problemen met voorlaatste Mons Ecurie (B2 en 3B6) waarbij 1 bezoeker meer opviel door lawaai te maken dan door sterk te presteren. Foutloos parcours voor Pieter-Jan en Nic Bockaert terwijl Johan en Stijn het bij 2 op 4 hielden. Hiermee blijft de B-ploeg knap 2de en is het natuurlijk benieuwd uitkijken naar de volgende match op bezoek bij leider Braine L’Alleud dat 1 punt meer telt.

C-ploeg

Moest het alweer opnemen tegen een ploeg uit de top 4, Astrid Herstal (4x B4). Jordy leek herboren en won 3 matchen, Brecht hield het bij 2. Nick Franck bleef scoreloos, niet geholpen door gezondheidsproblemen en uitblinker Benjamin van vorige week had deze keer een mindere dag en haalde geen winst na o.a. 2 nipt verloren belles. Logische 5-11 nederlaag maar nu komen de matchen eraan waarin wel punten moeten gehaald worden want we staan nu op een gedeelde voorlaatste plaats en moeten daar uiteraard zo snel mogelijk weg. Volgende match in Philippeville gaan we vol voor de 3 punten.

D-ploeg

Mogen we stilaan het etiket “onberekenbaar” opkleven. Na de matige 8-8 vorige week op bezoek bij voorlaatste Lipalet werd nu gewoonweg gestunt tegen Gullegem C dat met zomaar eventjes 3 B4 en B6 op bezoek gekomen was. Niet zomaar gewonnen, zelfs met 11-5. Held van de avond zonder twijfel Tom Vanderhaeghen die 4 op 4 pakte, terwijl ook de prestaties van Basten en Yonzhan er best mochten zijn want beiden haalden als C0 een knappe 3 op 4. Steve was iets milder en hield het bij 1 match.

Patrick