Speelweek 5 van B tot N

Onze B-ploeg haalde nog maar eens verwoestend uit bij AFP Antwerpen. Iedereen won van hun 3 minste spelers en allen behalve Johan D'havé verloren van Elena Chmiguelskaja. De setstanden bij Elena-Johan waren opmerkelijk te noemen: na tussendoor een 1-11 te fiksen, won Johan de belle met 0-11. Uitleg?

De C-ploeg verloor met 11-5 bij Alpa Ixelles, in omstandigheden die we eufemistisch als zeer retro zullen omschrijven, maar tegen een sportieve tegenstander. De ene had daar blijkbaar al meer last van dan de andere, want Benjamin pakte toch nog 4 punten. Ze noemen hem de Tyranossaurus Rex.

Onze D-ploeg keek na de eerste ronde al tegen een 4-0 achterstand aan bij Lipalet A. Vooral het verlies van Koen en Tom tegen twee C4's kwam als een onaangename verrassing. Daarna werden de machtsverhoudingen enigszins hersteld, maar toch moest de ploeg een puntje prijsgeven. Nick haalde het beste resultaat met 3, Tom en Ticho elk 2 en coach Koen redde nog één wedstrijd in wat een offday leek.

De E-ploeg nam gepaste wraak voor de pandoering die onze arme I-ploeg had geleden in de tombe van Merelbeke. 3-13 werd het bij hun C-ploeg, met bekenden als Nikolai Baklicharov, Sara Van Bosstraeten en Natan Vandoorn. Basten pakte alles wat hij kon pakken, de rest deed 3 duiten in het zakje. Wel moeten we vermelden dat onze ploeg op papier sterker aan de start verscheen én dat maar liefst 7 van de 8 belles onze kant op gingen. Met name Yonzhan kroonde zich met 3 exemplaren tot belle-koning.

Rooigem F ging hard onderuit bij Aaigem A. Veel had wellicht te maken met de gezondheidsperikelen van Olivier, die opnieuw besloot zijn laatste match te staken nadat hij er drie verliezend had afgesloten. Hopelijk komt dat allemaal in orde! Jan en Ashok sleepten een punt uit de brand en Sven redde een paar meubelen met 2/4.

Rooigem G - Lobos C 14-2. Lobos trad aan met 3x D4 en E0. We mogen van geluk spreken. Zowel tegen Lobos, Ninove en binnenkort Gent krijgen we steeds de zwakkere ploeg voorgeschoteld terwijl onze tafeltenniscollega's van Rooigem H telkens de betere ploeg krijgen van dezelfde club. Wat ook opvalt is onze sterkte in de beslissende fase. Gisteren speelden we 6 belles die we allemaal wonnen! Vorige week op Ninove 4 belles, 4x gewonnen. Tegen Zomergem 4 belles, 3 gewonnen ... alsof onze focus echt ontzettend scherp wordt in die vijfde set.
Enkel Koen verloor gisteren 2 wedstrijden. Eén tegen een D4 wiens spel hem niet lag (vlugge contra-opslagen) en tegen een E0 waarbij hij de wedstrijd psychologisch verloor. Een voetnoot natuurlijk in het geheel van de avond. Kasper & Steven blijven aan 100 % spelen, Jago verloor tot op heden nog maar 1 matchke. We blijven goed bezig. Voor de statistieken na 5 speeldagen: 2x 16-0, 2x 14-2, 1x 13-3 winst. Op naar volgende week: thuismatch tegen Knal C.

De H ploeg moest tegen 1 van de 4 ploegen van Lobos aantreden (de B). Wij speelden met Vincent, Anwar, Deef en Steff vs C6,D0,D0,D2. We begonnen voortvarend aan de matchen en stonden 3-1 en 7-3 voor! Om uiteindelijk nog met 7-9 te verliezen net als vorige week ...  Over de individuele prestaties: Anwar, wat voor metarmorfose hij ondergaat, is ongelofelijk. zijn eerste match slaat hij de C6 Senne van tafel met 3-0 (Senne won vorige week een B6 en 2 C2's). De andere 2 won hij ook vlot, enkel tegen Farshid liet hij een steekje vallen in de belle. Vincent was het jaar goed begonnen, maar sinds 2 weken vlot het allemaal wat minder. Hij bleef steken op één overwinning. Deef is al een gans jaar op een zeer constant niveau aan het spelen, getuige zijn 50 % in 3de provinciale. Tegen de 2 D0's won hij relatief gemakkelijk, tegen Johan verliest hij een belle. Tegen de C6 had hij geen verhaal. Steff, ten slotte, zijn bekken wouden niet mee. Hij speelde 3 belles en verloor ze 2 keer met 11-9 en 1 keer won hij hem met 12-10. Tegen C6 verloor hij relatief gemakkelijk met 3-1. Dankuwel voor de supporters, om ons te steunen en er weer een ware hel van Rooigem van te maken.

Aflevering 5 in David(Rooigem I) vs Goliath (Galmaarden D) begon voortvarend met Kimberly van Hecke die direct 1 van hun 2 D0's met droge 3-0 cijfers kon kloppen maar helaas bleek dit niet de start de gedroomde stuntavond. Van 1-0 voor ging het helaas naar een 1-15 verliesmatch wat toch niet helemaal een juiste weergave geeft van de gespeelde matchen. Rita begon met 2 verloren belles tegen hun D2 en D4, die evengoed omgekeerd hadden kunnen uitdraaien. Tegen de D0's die tegen dan goed onder stoom waren gekomen was het moeilijk om de lijn door te trekken.Tobias Komůrka speelde ook verdienstelijk en kon enkele sets winnen maar heeft de ondankbare taak als overgeklasseerde D6 tegen nog hoger geklasseerde spelers te moeten spelen week na week. Kimberly die al begonnen was met onze eer te redden had met wat meeval zeker ook hun D4 kunnen winnen en speelde 4 sterke matchen. En tenslotte kan ik ondanks deze uitslag toch ook tevreden zijn over mijn eigen debuut in 3de waarin ik het hun D0's toch lastig kon maken, hun D4 altijd had moeten winnen maar met 9-11 in de belle onderuit ging om uiteindelijk toch door hun D2 van tafel gespeeld te worden.
Uiteraard blijven we na deze 5de nederlaag tegen deze sympathieke ploeg eenzaam achter op de laatste plaats en kunnen we concluderen dat er sprake is van een niveauverschil dat voorlopig moeilijk te overbruggen is doch veel minder groot is dan onze uitslagen doen vermoeden. En het feit dat we overduidelijk in de zwaarste van de 4 reeksen zijn beland helpt ons niet in onze zoektocht naar de broodnodige punten.

De J-ploeg speelde tegen Lobos D, die aantraden met E0-E2-E2-E4. Op papier een meer dan haalbare kaart voor Dieter, Kevin, Kenneth en Geert, zodat we de tactische zet van onze competitieleiding kordaat wegwuifden en Kimberly van Hecke haar plekje gunden in 3de. Het vertrouwen in Geert bleek meer dan gegrond, want hij klopte contraspeelster Lieke met een kurkdroge 3-0 en pakte later ook nog de maat van E4 Robin. Helaas deed de rest van onze ploeg allemaal precies hetzelfde en verloren we dus allen van penhouder Yong Ling en de van zelfvertrouwen overlopende Alexandre Ramon. Er hing algemeen veel frustratie en nijd in de lucht, bij ons maar toch ook bij de tegenstander. Na de match was de sfeer al veel beter, maar deze 8-8 was toch een gemiste kans.

De K-ploeg sloot de rij van de grote derby met het Oostkanton Lochristi. Mattia bevestigde al het goede dat we van hem verhopen. Ook Jo Demol zette nog eens een 4/4 neer. Robbe Verschelden zat daar dichtbij: hij verloor slechts in de belle van Guy Pollie. Jef tot slot deed zijn  klassement eer aan en haalde de laatste 2 puntjes binnen van een knappe 13-3 overwinning.

Voor het seizoen zag onze club de L-ploeg al ongeslagen kampioen, vanwege de sterke ex-recreanten die haar bevolken. Dat was echter gerekend zonder Galmaarden E, die een kampioenenploeg stofferen met D6-D6-E0-E2. De logica van de klassementen werd grotendeels gerespecteerd: Johan pakte nochtans een D6 en Jan de E0, terwijl ze allebei de E2 klopten, maar de andere D6 won al zijn wedstrijden. Lucas en Benjamin van hun kant konden geen puntje pakken. Een harde 12-4 dus voor onze prijsbeesten en Jan Van Dyck is tevens zijn maximum kwijt.

De M-ploeg en de N-ploeg mochten op bezoek bij de Deinzenaren van Palaestra. 
De M-ploeg (Manu Vleurick, Artuur Demeyer, Emile De Dobbelaer en Xander DV) startte gemotiveerd aan hun wedstrijden. Maar ze hadden op het einde net die ervaring tekort om op 8-6 achterstand, de twee gelijkmakers te maken. Emile strandde na een uitputtende match en veel uithoudingsvermogen toch op 11-7 in de belle. Ook Xander kon zijn voorsprong die hij toch in elke set wist op te bouwen, niet verzilveren en verloor tegen een linksspelende dame met 3-1. 10-6 dus. 

De N-ploeg kon gelukkig in de eerste helft op een solide voorsprong komen. Enkel Esther en Jeroen verloren van dezelfde E6. Ik in de belle. Na een super remonte bij 2-0 achterstand begon Esther met veel goede moed aan de 5de en beslissende set. Maar hun 1ste man herpakte zich en kon haar uit balans brengen en wist zo het zeel naar zich toe te trekken. Gelukkig kon ze zich in de volgende 3 matchen weer de sterkste tonen. Kobe De Backer liet zich in de tweede helft ook verschalken door diezelfde E6. Tip voor Kobe: Nooit denken als je 2-0 voor staat dat je al gewonnen bent. Jeroen kon gelukkig ook één matchke pakken en Lara had deze keer geen moeite om alle vier de tegenspelers te verslaan. Ze versloeg zelfs hun eerste speler met 3-1. De einduitslag: 6-10 en een meer dan verdiende overwinning. We hebben nog steeds geen enkele match verloren. Goed bezig, meisjes en jongens.