Speelweek 4 - Provinciale

Onze E-ploeg trad thuis aan tegen Galmaarden A, een glad deelnemersveld van 8 C2's. Frederik, Ilias en Stijn konden elk 3 partijen winnend afsluiten, terwijl kapitein Jens worstelt met een kleine vormcrisis, al palte hij bijna David Defrere. Een nipte 9-7 zege dus voor onze eersteprovincialers.

Ook de F-ploeg verwelkomde bezoekers uit Galmaarden, hun B-ploeg dus, die op papier een stuk sterker stond. Sven en Pirc haalden 2/4, maar Jan (1/4) en een zieke Olivier (0/4) konden niet voldoende punten scoren om Jean Opsomer en co af te houden.

De G-ploeg trok naar Ninove. Eerst én vooral PROFICIAT Jago Lowagie. Onze wedstrijd vanavond op Ninove D eindigde rond 23u53 ... en 7 minuten later werd Jago 19 ! 
Leuk én getuigend van inzet dat hij de avond waarop hij zijn verjaardag ging vieren toch vol overgave aan de tafeltennistafel stond. Wij (C6-C6-D0-D0 ; Jago, Kasper Samyn, Ashok Rao die Steven Pirc verving en Koen Taghon) tegen zij (Ninove D - D4-E0-E0-E2).  Eindstand 0-16 in ons voordeel. We blijven overtuigend ongeslagen.
Wel toch vermelden dat hun jonge E2 (Jarno De Paepe) uitstekend speelt en gerust een opkomend jong talent mag genoemd worden. Ashok & Koen hadden vijf sets nodig om van hem te winnen. Ashok stond zelfs 3 matchpunten toe om uiteindelijk bij zijn eigen eerste matchpunt 15-13 te winnen in de belle.  Jago speelde beter naarmate de avond vorderde: eerst 3-2, dan 3-1 om te eindigen met 2 droge 3-0 eindstanden. Kasper (mister 100%) verloor geen set en maakte ook nauwelijks fouten aan tafel. Volgende week: Lobos C thuis.

De H-ploeg bestond uitVincent, Jens, Anwar en Steff en bevond zich ook in Ninove. Het beloofde een moeilijke opdracht te worden want we moesten tegen 2 D0 en 2 D2.
Na twee speelronden stond het 4-4 en was alles nog mogelijk. Anwar won weer met verbluffend sterk tafeltennis tegen D2 Geert met 3-0. Bij Jens was het heel de avond 3 sets verliezen met het kleinste verschil Steff speelde zijn beste wedstrijd sinds 2009-2010, tegen Fabian, D0 die op dat moment 3 op 3 had en versloeg hem gemakkelijk met 3-0. Vincent speelde op de andere tafel een verdienstelijke match tegen Bert maar moest het onderspit delven met 3-1. Aldus een spijtige 9-7 nederlaag, waar zeker meer in zat.

Wat de I-ploeg betreft, kost het me enige moeite dit verslag te schrijven, niet zozeer vanwege de 15-1 uitslag, die al bij al nog niet zo kwaad was, maar vooral vanwege de gretigheid en de voorpret waarmee Jo Willems er naar uitkeek. Maar ik ben er zeker van dat Jo met dezelfde deemoed een verslag zal schrijven, wanneer wij een ploeg van Merelbeke 15-1 aan de broek smeren, liefst één waarvan hij deel uitmaakt. Nee, het wordt geen "walk in the park" dit jaar voor de I-ploeg in derde, zeker niet als we het met onze E's en D's moeten redden tegen 4 C6'en. Toch lagen er kansen in Merelbeke, want Hof ter Burst was er 8-8 gaan gelijk spelen en volgens ingewijden was hier en daar wel een C6je te pakken. We kwamen tekort, zo bleek. Voor Tobias werd het een troosteloze, setloze avond waar niemand bij gebaat is, Dieter pakte in drie wedstrijden een set en had alleen tegen Yann Feys nooit het gevoel iets te kunnen doen, Kevin dwong zelfs een belle af tegen William Sweetlove, maar de hoofdprijs gaat naar David Haezebrouck. Hij versloeg Yann Feys met trage topspins, diepe steekballen en goed verdedigend spel. 3-0 tegen een sterke C6, wat in extremis de schande bespaarde van een 16-0. Knap werk van David en toch ook een beetje van gans de ploeg, vooral dan hoe we met opgeheven hoofd de weliswaar symapthieke triomf van Jo Willems ondergingen. De Orval die Merelbeke in voorraad heeft, kon de pil wel enigszins vergulden.

De J-ploeg is de derde ploeg die de verplaatsing mocht maken naar Ninove. Gezien hun troosteloze laatste plaats moest dit een walk in the park worden maar anderzijds is er ook het gezegde: onderschat je tegenstander nooit. Bij aankomst moest je je eerst een weg banen door het Grieks-Romeinse volksfeest ter afsluiting van het tennisseizoen om de sporthal te bereiken. Toen bleek dat hun talentvolle E2 het zou opnemen tegen onze G-ploeg in derde leek het meer op een match in 5de provinciale dan een in 4de, tot grote teleurstelling van vooral Johan Bjurstam die zijn vuurdoop in 4de toch anders had voorgesteld.
Ondanks het aanvallende spel en groeipotentieel van hun spelers ging het toch snel naar 0-8 met slechts twee belles en een mooie comeback na 2-0 achterstand van Kenneth Meirlaen als spannendste wapenfeiten. Van 0-8 springen we naar 0-15 waar Nicholas Lambert die tot dan al zijn matchen zeer makkelijk won het welletjes vond en het niet tot een forfait uitslag liet komen. Alle verdienste ook naar de E6 Jordi die tegen ons alle 4 een verdienstelijke match speelde. 1-15 dus en daarmee parkeert de J-ploeg zich op een voorlopig knappe tweede plaats al is het nu al duidelijk de moeilijke tegenstanders nog moeten komen.

Ook de K-ploeg speelde in Merelbeke en zal wel het gevoel hebben dat er meer in zat, ondanks een op papier sterkere tegenstander. Mattia maakt de verwachtingen dit seizoen meer dan waar: als kersverse E2 haalde hij nog maar eens 4/4. Ook Robbe doet het meer dan behoorlijk en haalde 2/4. Lucas is in weerwil van zijn bijna perfecte backhand, nog altijd op zoek naar de betere vorm (1/4) en Killian moet nog wat op tempo raken (0/4). Verliezen met het kleinste verschil is altijd zuur maar de K-ploeg moet dit niveau toch aankunnen.

De L-ploeg ondervond weinig hinder van de afwezigheid van de Zweedse speerpunt genaamd Bjurstam. Jo Demol hervond zijn ritme, het ritme dat ook Jan Van Dyck nu al 4 speeldagen aanhoudt. Gina (3) en Benjamin (2) zorgden mee voor een vlotte 13-3 score. De ondergewaardeerde klassementen van onze ex-recreanten blijven voor nijd zorgen bij de tegenstander, maar dat komt wel in orde, zoniet halfweg dit jaar, dan toch op het einde.

Ook De M-ploeg haalde verwoestend uit met 13-3 tegen Hamme H, met maxima voor Maxim en Natan, en propere scores voor Xander en Manu. 

De N-ploeg tot slot pakte een nipte thuiszege tegen Aaigem C. Lara en Kurt op peil met 2, Jeroen één overwinning en de hoofdmoot was voor Kobe met 4/4.