Speelweek 22 - provinciale

De E-ploeg won met het kleinste verschil bij Sint-Pauwels B. Grote man bij de onzen was Niels Rossey met 4/4. Zo eindigt de E op een knappe 5de plaats.

De F-ploeg speelde gelijk bij Hamme C maar dat resultaat wordt een beetje vertekend door het forfait van 1 tegenstander. Jan VDW haalde nog 2 punten op, Deef en Jens V. scoorden er elk eentje en Olivier kende een mindere dag. 8 van de 12 gespeelde wedstrijden eindigden met 3-0. De F sluit het seizoen als 4de af.

ROOIGEM G met maximum van de punten kampioen ! - door Koen Taghon

Ok, vorige week waren we al zeker van de titel maar vanavond was "onze galamatch". De laatste wedstrijd, thuis, tegen de laatste in de stand, Ronse C (D4-D4-D6-E0). We waren het aan onszelf verplicht om hier toch even te schitteren. Voor de gelegenheid had Kasper Samyn speciale kampioenen-tshirts laten maken. Het werd een op z'n minst leuke avond. We deden wat we moesten doen als kampioenen, winnen met 16-0. Hier en daar verloren we een set, Kasper & ikzelf speelden zelfs een belle, Kasper maakte het bovendien spannend door in de allerlaatste match van het jaar nipt met 11-9 in de belle te winnen :) 
We hadden een superseizoen. 66 punten in totaal, het maximum !! We speelden alle 4 (Kasper Samyn, Steven Pirc, Jago Lowagie & ikzelf) al wel eens kampioen maar nog nooit met het maximum van de punten. Daar mogen we terecht fier op zijn !
Alle 4 ook in de top 10 van 3e Prov. A (Kasper zelfs op 1 met 93,6 %, Steven op 2 met 92,9 %), 4x wonnen we 16-0, 3x 15-1, 4x 14-2, 3x 13-3, slechts 2x nipt met 9-7. Het was een seizoen om niet te vergeten. Dank aan iedereen die hier heeft bijgedragen. En vooral dank aan mijn vaste ploegmaten Kasper, Steven & Jago. Op naar een schitterend seizoen 2017-2018!

De H-ploeg won overtuigend met 13-3 van Schendelbeke A. Behalve de puike 4/4 van Vincent en Anwar en de knappe 3/4 voor Steff, moeten we toch aandacht besteden aan de prestatie van invaller Inge De Zutter, die als E6 zo maar eventjes een E0 en een D4 het nakijken gaf! Onze H-ploeg klokt af op de 5de plaats.

Rooigem I, door Dieter Verhofstadt

Ter gelegenheid van de laatste speeldag haalde de I-ploeg nog eens het beste in zichzelf naar boven. Volgens de verbijsterde tegenstanders van Grimminge is Frederick Numbisi zelfs de beste speler van de hele reeks, en dat wil toch wat zeggen met al die C's die er aantreden. De grootste uitdaging voor Frederick is opdagen - danzij de sms-kunsten van Nicholas Lambert kwam onze zwarte parel net op tijd voor zijn eerste wedstrijd (20:15).

Maar ook zijn ploegmaats lieten zich van hun beste kant zien tegen de niet misse opstelling van Grimminge met D2-D4-D4-E0. Kimberly en ik zetten immers meteen de toon door een D2 respectievelijk een D4 te kloppen. We wonnen allemaal van de E0. Kimberly liet hem bijna winnen uit medelijden met zijn rugpijn. Ik liet me niet vangen aan zijn gekerm, behalve dat ik hem in set 2 een puntje gunde op 10-0.

De tegenstand had Rita goed gescout want haar scherpe snijballen werden gecounterd door een geschep van jewelste. Ze voegde wel nog een D4 toe aan haar palmares en ik kon ook nog een D4 verschalken.

Zo werd het vlot 11-5 en begreep de tegenstander niet zo goed hoe deze ploeg is kunnen zakken. Het is inderdaad een apart verhaal.
Behalve dat de titel van de G-ploeg werd gevierd met aangepaste truitjes, 't is te zeggen Kasper dacht dat Jago en Pirc ongeveer dezelfde carrure hebben, klonk er ook in onze ploeg - de I en J tezamen - vrolijk feestgedruis: Kimberly was jarig en dat werd gevierd met lekkere taart van daartoe speciaal uitgekozen bakkerijen. Monique bood spontaan haar bordjes aan, wat wij heel sympathiek vonden.

Hopelijk krijgen we volgend jaar nog een kans ons te bewijzen in 3de. 't Schijnt dat de plaatsjes duur zullen zijn.

Allemaal een leuke nacompetitie gewenst!

De J-ploeg kende een zware avond met enkel overwinningen voor Kevin en Nicholas tegen de 2xD6 en 2xE0 van Gemo B. Voor Kenneth had het er anders kunnen uitzien: hij verloor 3 belles! De J eindigt 8ste in zijn reeks.

De K-ploeg hield een gezondheidswandeling tegen een op papier nochtans sterker Gent G. Maar ja, wat is papier nog waard als we over de ex-recreanten spreken, in casu Jo en Jan. Zij wonnen alle vier hun partijen. Mattia moest enkel tegen onze sympathieke stadsgenoot Joris de duimen leggen en Lucas gunde ook Lieve Vriens een puntje. Onze K'ers zwaaien af met een 9de stek in de pocket.

De piepels van de L-ploeg hebben al zoveel gezondheidswandelingen achter de rug dat ze snakken naar een looptocht. Die kwam er niet tegen Olsene D. Behalve de gebruikelijk 4/4 voor Johan, wist ditmaal ook Benjamin een maximum te scoren. Gina en Kevin gunden de opponent 2 troostpuntjes. Zo eindigt de L 2de na het ongenaakbare Galmaarden E en zal het de nacompetitie spelen.

Voor de M-ploeg is het geen uitzondering meer om met 16-0 te verliezen, maar het blijft toch een pijnlijke uitslag. Desondanks eindigt de ploeg toch op een 8ste plaats. Het valt op dat onze youngsters stukken beter presteren thuis dan op verplaatsing. Hopelijk kunnen ze volgend jaar profiteren van een jaartje rijper. 

Rooigem N, door Esther De Wit

De N-ploeg was samen met de L-ploeg te gast bij TTC Olsene in het mooie Ontmoetingscentrum. Wij (Kobe De Backer, Lara Demol, Jeroen Denayer en ik) namen het in onze laatste competitiematch op tegen Johan Aerts (E4), Ludwig Decaluwe (E4), Lesly Naessens (E6) en Kaat Luyens (E6). Kobe en Lara startten tegen de E6'en. Bij Lara ging het ietwat moeizaam en de sets waren allemaal zeer nipt. Ze verloor tegen Lesly met 3-1, maar voor hetzelfde geld had ze gewonnen. De netballetjes hielpen er niet bij. Kobe kon zijn match vlot winnen tegen Kaat. Daarna mochten Jeroen en ik tegen hun E4'en. Jeroen die aan een mooie comeback was begonnen in de tweede helft, had jammer genoeg wat teveel moeite tegen ouwe rot in het vak Ludwig. Ikzelf had op voorhand gezegd, 3de keer goeie keer tegen Johan Aerts. De twee vorige keren (veteranen en heren) verloor ik telkens tegen hem met 3-1. Ik had er een belle voor nodig maar het lukte me om hem te verslaan. De laatste set was 7-11, hoewel het op frenoy staat dat het 1-11 was. 2-2 was dus de stand en het beloofde spannend te worden. Maar Lara maakte haar vorige match ruimschoots goed door in de belle te winnen van Kaat en ook Kobe won zijn match. Dus 2-4 voor ons. Deze voorsprong gaven we niet meer af en we sloten af met een mooie 5-11 eindstand. Kobe verloor nog wel zijn laatste match maar dat was niet erg voor de ploeg. Ook Jeroen kon zijn belle tegen Kaat winnend afsluiten. Kobe en Lara haalden een mooie 3/4, Jeroen 1/4 en ikzelf mocht als Captain for one day het seizoen afsluiten zoals ik het begon, met een 4/4. Daarna nog een lange tafel met veel croques en een gezellige babbel met een heel sympathieke ploeg.