Speelweek 21 - provinciale

Knalprestatie van de E die ondanks de inzet van een E6 toch 12-4 scoren tegen C0-C0-C2-D0. 4/4 met andere woorden voor Yonzhan, Frederik en Ilias in dit blijde weerzien met Sebastien Vandenabeele. Pluim voor Gina die alweer verzaakte aan haar persoonlijke kaart in het belang van de club;

Een gelijkaardig exploot bij de F'ers die met drie speelden: Jens Versluys, Olivier en Jago pakten 3/4 tegen C2, C4, C4, D0 en haalden zo een knappe 9-7 overwinning binnen.

ROOIGEM G KAMPIOEN IN 3e PROVINCIALE A ! -  door Koen Taghon
Vanavond hebben we gedaan wat we moesten doen. Winnen op verplaatsing bij de 2e Sleidinge B. Nu hebben we 63 op 63 punten en spelen we onze galamatch over 2 weken thuis tegen de laatste Ronse C (wij wonnen alles dit seizoen, zij verloren alles dit seizoen).
Vanavond werd een droomscenario werkelijkheid: na 2 uur stond het al 2-8 voor Rooigem G en waren we officiëel al kampioen. Kasper Samyn, Sven Demol, Anwar Koua & ikzelf startten ontzettend sterk en duidelijk met meer overtuiging én drang naar winst dan Sleidinge C (C6-C6-C6-D0). Eerst direct 0-4, dan 1-7, 2-8....én we waren kampioen !!!! Anwar was fantastisch goed vanavond, Kasper was uitmuntend zoals reeds het hele seizoen, hij verloor enkel ongelukkig (kant- & netbal in de laatste 3 punten) in de belle met 9-11 van Jordy De Wulf, Sven was sterk gestart door een 2-0 achterstand op te halen én de belle te winnen bij z'n eerste match tegen Dieter Schelstraete. Dan had hij het even moeilijk om zich goed te herstellen bij zijn laatste wedstrijd. Ikzelf speelde 4 (!) belles en won er 2. Daar kan ik mee leven. Dus Anwar 4, Kasper 3, Sven 2, Koen 2. Eindstand 5-11 !!
Nog enkele statistieken: we wonnen dit seizoen dus 21 van onze 21 wedstrijden, Kasper verloor 5 matchkes op 74 en speelde dus aan 93 %, Steven Pirc verloor 4 matchkes op 52 en speelde aan 92%, Jago Lowagie haalde bijna 78 % & ikzelf 73 %. Een fantastisch seizoen dat we over 2 weken in Rooigem nog eens extra willen vieren bij onze laatste thuismatch

Rooigem H weet weer wat verliezen is na een 11-5 nederlaag tegen HNO Assenede. Deefke en Kenneth konden geen vuist maken en verloren al hun matchen. Vincent zet zijn vorm van de laatste weken verder en won 2 matchen, wat evengoed ook 4 kon zijn. (2 belles verloren). Steff pakte 3 matchen, wat ook anders kon uitdraaien met 2 gewonnen belles. Thx Kenneth om in te vallen - door Steff De Graeve

De I weet al langer dan vandaag wat verliezen is en kreeg een logische 16-0 voor de broek tegen 2xD0 en 2xD2. Rita, Tobias en supersub Jan De Wulf sleepten met zijn drieën 4 setjes uit de brand, waarbij Tobias nog het dichtst bij een overwinning kwam.

De J-ploeg ging op bezoek bij een van de sportiefste tegenstanders dit seizoen: Olsene A. Ruben, Kevin, Nicholas en ik klopten allen de E2. Kevin haalde zijn beste resultaat dit seizoen door C4 Jordi te kloppen met 3-2! Daar bleef het bij zodat Olsene comfortabel won met 11-5

Op de tafels ernaast stelde de K-ploeg het behoud veilig tegen Olsene B, onder impuls van een stilaan onklopbare Johan Bjurstam. Drie E0's en een E2, da's allemaal niet van die aard om onze valse E6 te verontrusten. Ook Kimberly maakte de klus af met een maximum en vaste ploegleden Mattia en Robbe deden met 2/4 hun duit in het zakje. De spectaculairste wedstrijd was ongetwijfeld die tussen Tom Carton en Robbe, die in de belle eindigde op 25-27! Je zou denken dat die wedstrijd lang heeft geduurd en toch was ze zo voorbij. Echt speciaal.

Rooigem L speelde thuis tegen Schendelbeke C. Een gelijkspel was voldoende om onze 2de plaats en de bijhorende eindrondes veilig te stellen. Vorige keer speelden we 8-8 tegen Schendelbeke. Deze keer willen we winnen. Voor Rooigem stonden Jo Demol (E4), Lucas Demeyer (E4), Kevin de Brabander (E6) en mezelf (E6) opgesteld. Schendelbeke kwam met een E2, E4 en twee keer E6. Op papier weining verschil. Kevin en ik begonnen tegen hun op papier beste spelers. We verloren beide met 3-1. Jo en Lucas hadden het makkelijker en wonnen beide met 3-0. 2-2 tussenstand Kevin en ik wisselen van tegenstander. Deze keer win ik met 3-0, tegenstander lag me beter. Kevin begint goed tegen hun E2 door 2-0 voor te komen. Hun E2 geeft zich niet gewonnen, vecht zich met gekreun en ervaring terug tot 2-2. Kevin houdt voldoende zijn cool en wint de belle met 11-9. Jo wint terug met 3-0 en Lucas wint met 3-1: 6-2 tussenstand.
Kevin verliest zijn volgende match met 3-1 maar elke set wordt beslist door maar 2 punten verschil. Reken erbij dat ik zonder het te beseffen Kevin een mentaal nadeel had bezorgd dus er zat meer in. Sorry Kevin.  Ik speel tegen iemand met 1 kant lange noppen. Gelukkig had ik woensdag tegen Jan Dewulf een hele goeie training gehad die met lange noppen en antitop speelt. Toch moest ik even wennen en verloor ik de eerste set 9-11. De tweede set speelde ik mijn tegenstander weg met 11-2. Derde en 4de set won ik met 11-8. 3-1 winst en tegenstander vroeg of ik hem niet moest bedanken, want hij had niet doorgespeeld. Lucky me.
Jo begint tegen de E2 omgekeerd als Kevin door 0-2 achter komen. Jo komt terug tot 2-2 en eindigt in de belle gelukkig idem als Kevin met 11-9 winst.
Lucas maakt in zijn volgende match af en toe mooie punten maar hij mist veel aanvallen voor zijn doen en verliest zo met 1-3. In goeie doen wint hij.
8-4 tussenstand en de eindrondes zijn binnen. Kevin is geen fan van materiaal spelers en verliest zijn laatste match met 0-3. Ik speel tegen iemand die snel speelt en ik heb te koppig willen blijven topspinnen wat te weinig lukte, 1-3 verlies 8-6 tussenstand maar we willen wel winnen.  Jo en Lucas winnen beiden hun laatste match met 3-1: 10-6 eindstand -  door Benjamin Coene

De M van De Meyer kon nog eens winnen: 10-6 tegen De Pinte F. Man van de match was Nathan met 4/4 maar ook Maxim en Jeroen scoorden een mooie 3/4.

De N tenslotte maakte kipkap van De Pinte G. Tegen 3 NG's en een E6 werd het 16-0 voor Kobe, Inge, Lara en Kurt.