Speelweek 15 - provinciale

Steven Dullaert:

De E-ploeg moest Jeroen DC opvissen uit Brazilië en interimmer Steven D overhalen om toch maar aan vier man te geraken. Op Basten en Stijn DB kon men wel rekenen om de verre verplaatsing naar Galmaarden te bewerkstelligen. We hadden Jens van de F-ploeg kunnen wisselen met Steven, maar dit werd ons op voorhand sterk afgeraden door onze ongeruste interclubleider. Jeroen had nog geen match gespeeld dit seizoen en begon kansloos tegen de verraderlijke snijballen van Dirk DP. Basten startte indrukwekkend tegen vierde man Michael. Noppenspeler Rudy had het even niet onder de markt tegen Steven, maar kon nipt bijbenen in de 4e set. Na een inhaalbeweging bleven de bordjes in evenwicht tot 6-6 en verloren Stijn en Steven jammer genoeg in de belle. Terwijl het kalf reeds was verdronken won Basten nog nipt in de belle tegen Rudy. Eindstand 9-7 verlies. Gezellig napraten in Rooigem zat er niet meer in, we troffen enkel nog de donkere schimmen aan van Kasper en Steven P die op het punt stonden te vertrekken. Het was immers 2u 's nachts.

Sven Demol:

De F ploeg had vandaag wat pech. We stonden al snel 5-0 voor tegen Galmaarden B die speelden met D0, C4, C4 en C2. We zeiden al tegen elkaar dat we dit gingen winnen maar we hebben te snel geoordeeld, want dit was een tijd van leiden. Het werd dan ook al snel 5-5 en of dit nog niet genoeg pech was werd het uiteindelijk 10-6 voor Galmaarden. Ik wil even Jens Versluys en Anwar Koua bedanken om in te vallen in onze ploeg. 
Matchverdeling 
Anwar: 1/4 (C4)
Ashok: 1/4 (C2)
Jens: 1/4 (C4)
Sven: 3/4 (D0, C4, C2)

Koen Taghon:

Zowel Rooigem G als Rooigem H speelden gisterenavond tegen Ninove. 
Rooigem G tegen Ninove D (E0-E2-E2) die overigens maar met 3 opdaagden, Rooigem H tegen het sterkere Ninove C (D0-D0-D2-D2). 
Om het evenwicht wat te herstellen en Rooigem H kans te geven tegen Ninove C werd besloten dat een D0 van de G-ploeg wisselde met Gina Vijncke die normaal ging spelen met de H-ploeg. Ik stelde me graag kandidaat, voor Jago Lowagie & Steven Pirc was dit ok alhoewel ik denk dat ze stiekem dit ook wel eens willen, invallen tegen sterkere tegenstanders.

De wedstrijden dan: 
Rooigem G had natuurlijk geen probleem om tegen Ninove D (met 3 man) te winnen. Einduitslag werd 11-5. Gina deed haar best maar kwam tekort in haar 3 wedstrijden, Jago & Kasper Samyn lieten een wedstrijd liggen tegen de toch wel sterke E2 Jarno De Paepe die continu gecoacht werd langs de lijn.
Steven won z’n 3 wedstrijden maar moest tegen de E2 toch ook een belle gebruiken om geconcentreerd de overwinning te pakken. Opdracht volbracht voor Rooigem G. Over 2 weken trekken we naar 9e in de stand, Lobos C.
Rooigem H (Vincent Gheysens, David Haezebrouck, Rita & mezelf) had dus een moeilijkere avond, normaal als je de klassementen bekeek (D0-D2-D4-D6 tegen D0-D0-D2-D2). 
Het werd uiteindelijk een spijtige 7-9 nederlaag. Spijtig omdat Vincent, David & Rita bleven steken op 1 overwinning terwijl ze echt dicht bij een 2e overwinning waren, David & Rita beiden tegen D2 Tim Devriendt verloren in de belle, Vincent met nipte setcijfers verloren tegen D2 Geert Van Nieuwenhove...Ik was zelf goed op dreef en won m’n 4 wedstrijden, één met de tijdsregel !

Dieter Verhofstadt:

Eindelijk stonden we nog eens met een kernploeg van de I in de I: Enzo, Ruben Kimberly en ik mochten onze kans wagen tegen Merelbeke. In de heenronde was het nog 15-1 maar ditmaal waren Yann en Jo niet van de partij. IN hun plaats kwamen Robin en Zhang, die hier nog gespeeld heeft en na de match lustig verbroederde met Steven Pirc en Aelterman Wim
Met D6-E0-E0-E0 tegen C6-C6-D0-D2 was het weer vooral een kwestie van de nul van het bord te krijgen. En dat lukte me al meteen tegen C6 Sweetlove. Daarna was het vet van de soep bij mij. Al bij al speelde Kimberly van Hecke nog het beste, want zij won 6 sets, alleen had ze die veel te proper verdeeld over de 4 wedstrijden. Enzo en Ruben konden maar 1 à 2 setjes buitmaken in het totaal en dus was het opnieuw niet zo'n evenwichtige interclub.
Daarmee zakt de I alsmaar dieper weg in het moeras en zal het volgend jaar dringen zijn voor een plaats in derde.

De J-ploeg ontving de laatste in de stand, Ninove, met een logische 16-0 tot gevolg. Kevin, Nicholas, Geert en Kenneth namen de honneurs waar in deze ploeg.

De K-ploeg haalde een puik gelijkspel tegen Merelbeke H, dat veel sterker stond opgesteld. Mattia (E2), Robbe & Jef (E4) en Inge (E6) moesten immers aan de slag tegen 2xE0 en 2xE2. Het zat ook een beetje mee en wel op een manier die niemand wenst: tegenstander Philippe verdraaide in de beslissende wedstrijd zijn toch al geteisterde knie, zodat Mattia de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Toch mogen we niet voorbij gaan aan de knappe prestaties van Inge (3), Mattia (3) en Robbe (2), terwijl Jef de spijtige gevolgen ondervindt van een gebrek aan training. We noteren verder dat onze spelers mentaal de sterkere waren: liefst vijf van de zeven belles kwamen onze kant uit.

De L-ploeg zette haar allesvernietigende opmars verder, ditmaal op het platgebrande terrein van Galmaarden F. Jan, Jo en Johan haalden allen 4/4, terwijl Lara ook nog een mooi puntje mee naar huis nam. 3-13 was het zware verdict.

Onze M-ploeg met drie De Meyers en een Vleurick, sprokkelde 4 puntjes bij Hamme H. Natan haalde 2 matchen binnen, zijn broer Artuur bijna: hij verloor 20-18 in de belle.

Esther De Wit:

Donderdagavond 2 februari, 8u in Aaigem, het speciaal samengestelde ploegje L&N kwam, zag en overwon. Kurt Van den Eede, Kevin de Brabander, Benjamin Coene en ik, 4 E6'en dus tegen Joachim, Andries, Evi en Bart, 3 E6'en en 1 NG. In het begin zag het er wel even niet goed uit. We stonden eigenlijk al snel achter met 4-2. Maar daar stopte de sneltrein van Aaigem en startte de dieseltrein van Rooigem pas goed. Na een paar spijtige verliesmatchen van mezelf (1-2 voorstaan tegen Evi en de belle verliezen met 11-7, schaamtelijk!) en Benjamin (0-2 voorstaan tegen Andries en de belle verliezen met 11-9, ook schaamtelijk!) gingen we er weer vlot op en over en werd het uiteindelijk nog 4-12. We hebben wel 5 belles gespeeld waarvan er gelukkig 3 voor ons waren en 2 voor Aaigem. Na de matchen trokken we nog in karavaan naar een gezellig cafeetje waar we nog een drankje en een mand boterhammen kregen waar we wel even zoet mee waren. Eind goed al goed, maar mijn laatste tegenstander heeft eerst nog zijn palet kapot geklopt. Kapitein Kurt was weer een zeer tevreden man.