Speelweek 12 - Provinciale

Knappe prestatie van de E-ploeg in eerste: thuis 8-8 tegen Sint-Pauwels A dat met B6-B6-C0-C0 tegen onze C0-C0-C2-C2 . Basten, Tycho, Frederik en Ilias pakten elk twee punten.

De F-ploeg won vlot van een op papier zwakker Erembodegem A. Jens Versluys maakte zijn klassement waar met 4/4 tegen C6 en 3x D0. Ashok legde er 3 in het mandje. Sven en Jan hielden het bij 2/4.

De G-ploeg door Koen Taghon

Hof Ter Burst A - Rooigem G: net geen Friday the 13th! We trokken naar het verre Lebbeke, naar Hof Ter Burst A, derde in de stand van 3e Prov. A. 
Ze verloren in de heenronde enkel tegen ons en Sleidinge A. Ontzettend spannende avond werd het  met Steven Pirc die kwam, zag en (alles) overwon, Kasper Samyn die enkel z'n meerdere moest erkennen tegen D0 Patrick Van Der Plas & Jago Lowagie en mezelf die ondermaats presteerden met slechts 1 overwinning (Jago tegen C6 Lorenzo Goossens, ikzelf tegen D0 Marcel Vanhoren). Gelukkig waren die overwinningen ook net op de goeie momenten. 
Kasper speelde met Jago, Steven met mij. Bij 4-4 stand winnen Pirc & ikzelf onze wedstrijden en slaan we een kleine kloof tot 4-6. De volgende wedstrijd verliest Kasper z'n enige match maar wint ook Jago z'n enige match....5-7.  En zo bleef de kleine kloof tot 7-9.

Steven 4, Kasper 3, Jago & ikzelf 1.
Dat het spannend was bewijzen de setstanden.
Van de 65 gespeelde sets werd het liefst 33x heel spannend ! :
1x 16-14, 1x 15-13, 2x 14-12, 7x 12-10, 11x 11-9 & 11x 11-8.
Op het scherpst van de snede dus. En gelukkig met goede afloop.
We blijven op titelkoers !

De H-ploeg door Jens Van den Bulcke

Rooigem H wint vlotjes op Buggenhout met 3-13!
Anwar 3/3
Vincent 3/3
Jens 2/3 
Steff 1/3
Nieuwe variant : man met de minste winmatchen , mag de rekening betalen! 

De reddeloze I-ploeg kreeg onverwacht een kans op puntengewin doordat thuisploeg Hof ter Burst maar met z'n drieën aantrad en als derde man een E6 liet opdraven. Voor onze nieuwkomer Frederick, Rita, Tobias en Gina lagen er dus kansen. Tegen hun D2 Nune Yeghoyan bleek echter niemand opgewassen. Rita en Tobias klopten enkel de E6, Frederick nam ook de maat van de D4. Gina deed alles goed tegen de E6 met noppen, behalve winnen. ZO werd het alsnog 8-8, een puntje waar ze bij HTB wel blij zullen mee zijn, terwijl wij er twee hebben laten liggen.

De J- en de K-ploeg door Dieter Verhofstadt

In een oude varkensstal, vijf jaar geleden omgebouwd tot verbazend gezellig clublokaal, gaven de J-ploeg en de K-ploeg Erembodegem D en C partij. Omgekeerd ware betere geweest want onze J had geen kind aan hun D, terwijl onze K te zwak uitviel voor hun C.
In de J-ploeg haalden Kimberly van Hecke, Jan Van Dyck en ik 4/4, Jan zelfs zonder setverlies, terwijl Kurt Van den Eede net iets te kort kwam tegen hun E4'en en helaas de 5de set tegen de E6 niet in zijn voordeel kon beslechten.
Bij de K-ploeg bevestigde Robbe Verschelden zijn vorm van de eerste seizoenshelft. Ditmaal pakte hij de scalp van een D4 en een E2! Ook Killian kon de E2 verschalken, terwijl Kevin de Brabander en Jef hun kansen niet konden verzilveren.
Na de match was er préparé met boterhammen. Een douche bleek men tijdens de verbouwingen over het hoofd gezien te hebben. Gelukkig konden we nog terecht in de hel van Rooigem, voor Stepa en Westmalle Tripel.

De L-ploeg door Benjamin Coene

Met de L ploeg stonden we thuis tegen Ouwegem. Jan en Kevin spraken over een belangrijke wedstrijd aangezien ze samen met ons op de tweede plaats stonden. Zij moesten net als Gina ergens anders invallen en konden enkel hopen dat we het goed zouden doen. De avond begon al direct in ons voordeel aangezien Ouwegem maar met 3 kwam opdagen. Wij waren ook bijna slechts met drie aangezien Manu blijkbaar niet wist dat hij bij ons moest invallen. Juist voor 20:00 heeft hij de verrassing aan de telefoon gehoord. Gelukkig woont hij dicht en is hij nog vlug afgekomen, waarvoor dank. Wij speelden met Manu E6, Jo E4, Johan E6 en mezelf E6. Ouwegem speelde met een mindere NG en twee degelijke E4 spelers. Met de NG hadden we allemaal geen problemen. Manu kwam tegen de twee E4 nog een beetje tekort. Johan won tegen de twee E4 vlot met 3-0. Jo verloor slecht 1 set. Zelf won ik twee keer met 3-1, een opsteker voor mij na een mindere periode.
Manu 1/3
Benjamin 3/3
Jo 3/3
Johan 3/3
Voor elk nog een overwinning door forfait en zo haalden we een mooie 14-2 overwinning.

De M-ploeg, beter bekend als "De Meyer en co", verloor thuis met 4-12 van Hof ter Burst D. Emile was het beste in vorm met 2/4. Natan en Maxime pakten 1 overwinning en Artuur bleef helaas met lege handen achter.

De N-ploeg door Esther De Wit

Het relaas van onze eerste verliesmatch van het seizoen is er geen waar ik fier op ben. Maar het is nu eenmaal zo. Waar we in de heenronde Ouwegem versloegen met 3-13, gingen we nu ten onder met 4-12. Enkel onze constante en rots in de branding Inge kon de pijn nog wat verzachten en ook Lara deed een duit in het zakje. Jeroen en ik konden wel wat setjes pakken maar net niet genoeg om een match te winnen. Nu, er is nog steeds niets verloren, want we staan nog altijd eerste. Op naar de volgende match en niet meer achterom kijken. Go Rooigem!