Speelweek 11 - Provinciale

In eerste provinciale was Niels Rossey de grote man bij de E-ploeg met 4/4 en slechts één set verloren. De tegenstander (4xC2) was niet op de afspraak want Frederik en Stijn lieten zich enkel in de luren leggen door de vrouwelijke aanwezigheid. Yonzhan gaf de laatste twee wedstrijde forfait - hopelijk niet ernstig. 12-4 dus tegen Sint-Pauwels B.

De F-ploeg speelde 8-8 gelijk ondanks een prima prestatie van Ilias (4/4). De jeugd deed verder wat nodig was: Sven Demol won twee van zijn partijen, maar helaas wil de C2-motor van Jens maar niet aanslaan en ook Ashok kende een mindere dag (beiden 1/4). Sven en Ashok lieten de twee belles door de vingers glippen, wat het gelijkspel des te zuurder maakte.

De G-ploeg door Koen Taghon

Rooigem G herfstkampioen ! Op de laatste speeldag van de heenronde trokken we richting laatste in de stand Ronse C (D4-D4-D6-NG). Een ploeg die zelden voltallig aantreedt (ook vanavond met 4e opgetrommelde NG), waarbij de 3 basisspelers uitstekend zouden werken als 4e man in hun ploeg maar die samen te licht uitvallen voor 3e Provinciale. Steven was ziek maar deed toch de verplaatsing naar Ronse omdat er geen reserve beschikbaar was én omdat hij toch zijn best wou doen om met ons 4 aan te treden. Je weet maar nooit hé ... Dank voor je inzet, Steven. Spijtig genoeg was hij toch te ziek en moest hij zijn laatste 2 wedstrijden laten schieten (forfait wegens ziekte). Zo wonnen we vlot geconcentreerd met 2-14 (Kasper, Jago & ikzelf 4 op 4). 
De terugronde starten we op vrijdag 13 januari met een moeilijke verplaatsing naar de 3e in de stand Hof Ter Burst A. In de heenronde wonnen we thuis tegen hen wel met 13-3. Tot begin volgend jaar ! Aan alle TTCRooigem-leden: een sportief, leuk én gezond 2017 gewenst, vanwege Rooigem G !

De H-ploeg door Steff De Graeve

Wij stonden voor de leuke maandagavond verplaatsing naar Schendelbeke dat speelt met C6, D4, D4 en D6. Wij met Vincent, Anwar, Rita en ik. Als eerste dankuwel aan Rita die ondanks haar ziekte zowel vrijdag als nu wou spelen om de ploeg compleet te maken! En aan Anwar die zich zo dicht bij zijn examens toch opofferde om te spelen.
En aan Vincent die rechtstreeks van zijn werk kwam gehaast of gevlucht :) Vincent begon tegen een D4 ik tegen de D6, we wonnen allebei vlot onze match met 3-0
Anwar verloor kansloos tegen de C6. Rita stond 2-0 voor, maar dan kantelde de wedstrijd volledig en verloor ze met 2-3.
Vincent en ik stonden dan allebei een belle te spelen, Vincent verloor hem nipt, ik won hem. Rita had net als Anwar geen verhaal tegen de C6. Anwar had geen probleem met de noppen van zijn tegenstander en won vlot met 3-0. 4-4 aan de kleine rustpauze.
Anwar verloor tegen de D6, met 3-0. Een zeer aanvallende D6, waar Anwar normaal gezien geen problemen mag tegen hebben, maar in een zaal waar je meteen tegen de muur of chauffage zit ... Rita speelde een belle, maar trok nu wel aan het langste eind. Ik had net als de rest, geen schijn van kans tegen de C6. Vincent verloor eveneens met 3-1. Zo werd het 7-5: voor de eerste keer achter deze match en dat op een slecht moment.
Rita had geen antwoord op de aanvallende spelstijl van de D6 en verloor met 3-0. Anwar stond tegen de D4, met lange noppen en kletsende FH 2-2 en 8-7 achter maar vocht zich dan terug met een vlotte belle winst tot gevolg. Vincent kon net als onze gedrie geen set pakken tegen de C6. Ik won aan de andere tafel met 3-1 waar ik enkel de 2de set mijn concentratie efkes verloor. Conclusie: Vincent 1, Anwar 2, ik 3 en Rita 1. Een spijtige 9-7 nederlaag, de 4de al dit jaar ... Gelukkig dat we ook al 2 keer met 9-7 wonnen :D

De quasi veroordeelde I-ploeg trok naar het verre grimminge, waar het competitiedebuut van niemand minder dan Jan Dewulf zich voltrok. Jan kon met zijn rare rubbers helaas niemand verschalken. De tegenstand (D0 en 3x D4) was daarvoor misschien ook iets te sterk. David kon 1 D4 kloppen en ook Tobias kende een begendadigde dag tegen één van de D4's. Zo werd het 14-2 en moet het devies van voorzitter Michel bijgesteld worden naar "Rooigem zakt misschien af en toe eens".

De J-ploeg door Ruben Platteau

De match teveel in de heenronde voor de J-ploeg die door de waslijst aan afwezigen met 3 man moest afzakken naar het derde gerangschikte GEMO. Daarboven Kreeg Kevin de Brabander als E6 nog eens de lastige taak in te vallen tegen een ploeg met D4-D6-D6-E0 als klassementen.
Over de match kunnen we kort zijn, Sam De Decker is een valse D6 die eigenlijk D2 was en terug zal worden en bijgevolg was hij voor ons alle 3 te sterk. Tegen de andere 3 vocht Kevin voor wat hij waard was maar een match winnen lukte helaas niet. Kenneth Meirlaen kon de scalp pakken van hun E0 en ik kende een veel betere dag dan vorige week met een mooie 3 op 4 als resultaat.
Het hoeft niet gezegd dat we de boot in gingen met 12-4 maar op sterkte zou dit zeker een spannende match kunnen geven in de terugronde. Na een paar nederlagen zakt de J-ploeg bij de winterstop weg in de middenmoot en gaan we een rustige terugronde zonder al te veel problemen of verplichtingen tegemoet.

De K-ploeg door Steven Dullaert

De K-ploeg liet zien dat het echt in 4e provinciale wil blijven door elke match te blijven knokken en elkaar aan te moedigen. In bepaalde duels maakte dat het verschil uit tussen winst of verlies. Tegen het hoger geklasseerde Gent G tekenden Nicholas, Lucas, Jan en Robbe voor een 5-11 overwinning.

De L-ploeg kreeg de zege bijna cadeau want Olsene D zakte maar met zij drieën af naar onze thuisbasis. Toch was er nog een goeie Jo Demol nodig om vooral Andy Dhaenens af te stoppen en ook Gina Vijncke haalde twee vlotte overwinningen binnen. Jeroen zorgde voor nog een extra puntje. Helaas kon Benjamin zijn competitiestress ditmaal niet bedwingen en zo werd het 6-6 in de wedstrijden maar 10-6 in het totaal.

De jeugd van de M-ploeg kreeg een dikke pille vanwege Melsele D. Emile, Maxim, Artuur en Manu wonnen allen van hun NG maar verloren allen van de geklasseerde spelers.

De N-ploeg door Esther De Wit

Ook de N-ploeg is gisteren herfstkampioen geworden. We kregen het 4de geklasseerde Olsene op bezoek die met 3 E4'en en een E6 op papier sterker waren. Wij (Johan, die voor de gelegenheid de L-ploeg even inruilde om op zeker te spelen, Kobe, Inge en ik), 4 E6'en waren er klaar voor. Inge en ik startten tegen twee van hun E4'en. Inge won gemakkelijk van Pascal Verley, die vorige week een fietsongeluk had. Ikzelf was iets te zenuwachtig in het begin en kon net geen set pakken tegen medelimburger Johan Aerts. 9-11, 9-11 en 8-11. 1-1 dus. Maar daarna herpakte ik me en kon zelfs in de laatste match ancien Ludwig Decaluwe verslaan met 11-2 in een thrillerbelle. Pascal gaf uiteindelijk toch forfait en om een lang verhaal kort te maken, we wonnen met 13-3. Johan Bjurstamnam van alle vier de tegenstanders de maat, Kobe, Inge en ik lieten een klein steekje vallen, maar ook zonder Johan was de winst reeds binnen.