Speelweek 10 - Provinciale

E-ploeg

De E-ploeg ging onderuit bij het licht sterker aantredende Ronse. Het schavotje was mooi verdeeld: Stijn 3, Tycho 2, Frederik 1 en Jens O, helaas voor onze rots in eerste provinciale.

F-ploeg, door Esther De Wit

Hier was het van in het begin duidelijk dat het niet gemakkelijk zou zijn om te winnen. Ilias Koua, Sven Demol, Jan Van De Wiele en Ashok Rao (C2, C4, C4, C6) vochten voor elk punt tegen Jan Vanmarsnille, Joachim De Paepe, Didier Deloddere en Efraim De Paepe (C2, C4, C6, D0). Sven en Ilias verloren allebei hun eerste match tegen de D0 en de C6. 2-0 achter dus. Ashok kon tegen de C4 geen vuist maken maar Jan Van De Wiele wist het eerste punt binnen te rijven tegen de C2. Het startschot was gegeven voor een remonte van de ganse ploeg. Enkel Jan verloor toch ok een match tegen de C4 en toen was het gedaan met De Pinte. In een paar thrillermatchen ging de F-ploeg erop en erover. Van 4-2 achterstand ging het naar 4-12 winst. Dat was een prachtig staaltje van teamwork. En iedereen ging met een tevreden gevoel aan de tafel voor de pizza's. Bedankt Ilias Koua voor de goede coaching bij Sven. 

G-ploeg, door Koen Taghon

Vanavond had veel ingrediënten die een titelwedstrijd waardig waren: 2 ploegen die voluit voor hun kansen gingen, wedstrijden op het scherp van de snee, meegereisde en thuis-supporters (Sleidinge kwam met ca 15 man/vrouw hun ploeg aanmoedigen) en spanning tot op het laatste moment...en dat was al laat. Ca 1u deze nacht terwijl de andere ploegen al rustig boterhammekes verorberden topspinde Kasper het beslissende overwinningspunt. Spannende avond maar we startten nochtans uiterst veelbelovend. 

Zowel Kasper Samyn, Steven Pirc, Jago Lowagie als ikzelf wonnen onze eerste match. Tegen resp. C6 Bruno Oosters, C6 Jordy De Wulf, D0 Kurt Vervaet & C6 Lien Buyck. Na een klein uurtje stond het dus 4-0.  Maar Sleidinge gaf zich niet gewonnen: 5-1....6-2....6-4 ! Vanaf dan bleef het verschil miniem...7-5 en 8-6. Jago verloor z'n laatste match....8-7... en Kasper stond 1-2 achter in de sets tegen Lien maar zoals we Kasper kennen, hij vocht terug, beet zich vast, overtuigde zichzelf, vond z'n kalmte en overwon in de belle. Eindstand 9-7.

Qua matchverdeling mooi verdeeld. Naast Kasper (3) wonnen Steven, Jago & ikzelf elk 2 matchen. 
Bij onze bezoekers was Jordy De Wulf in uitstekende vorm  (3 op 4, enkel Steven won van hem) en bleek Lien de zwakke schakel (0 op 4). 

Nu wordt het vooral een kwestie van goed geconcentreerd te blijven, ons te focussen bij elke wedstrijd en zo geen enkele steek te laten vallen...tot 31 maart 2017 wanneer we naar Sleidinge B trekken op de voorlaatste speeldag. Het zou ons moeten lukken om tot dan alles te winnen. Onderschatting is echter gevaarlijk dus moeten we blijven uitkijken voor wedstrijden tegen o.a. Hof Ter Burst A, Madelon B, Zomergem B & Sint-Niklase C. Hopelijk snoepen die ergens puntjes af van Sleidinge, niet van ons. Het blijft immers een strijd tussen ons beiden, de 3e in het klassement, Hof Ter Burst A volgt al op 4 punten van ons, de 4e op 9 punten. Volgende week trekken we naar de laatste, Ronse C, een ploeg die al 8 x op rij verloor. Dan mogen we ons hoogstwaarschijnlijk herfstkampioen kronen van 3e Prov. A.

H-ploeg

We verwelkomden fusieploeg HNO-Assenede in onze zaal. Vincent en Jens kregen het gezelschap van Steven en Kenneth. C6 Kevin Van Sante, eeuwige speerpunt van HNO haalde 4/4 tegen onze jongens, net als D2 Pieter Olieux. Ook Tom Haemerlinck toonde zich een kwaaie klant met 3/4. Hij won twee belles, tegen Vincent en Steven. Alleen Jens kon een vuistje maken langs onze zijde. Hij won ook tegen D4 Bjorn, die verder tegen Steven het onderspit dielf. Daarmee kwam de H-trein met een 3-13 krakend tot stilstand.

I-ploeg, door Steff De Graeve

5-11 verlies tegen Lede A D0-D0-D2-D2 
Nu is het zo goed als onmogelijk om er nog in te blijven.
Deefke vocht wat hij waard was, won 2 keer met 3-1 en verloor 2 keer met 1-3.
Anwar won 3 matchen enkel Geert Vereecken (D2) die nog maar 2 keer had meegespeeld dit jaar verloor hij.
Enzo die wat ziek was en al gans het jaar op de sukkel was met blessures, had 0
Steff volledige offday sloeg de ballen alle richtingen uit behalve op tafel :)
Bovenstaande gaat nu efkes herbronnen in Londen, om maandagavond weer competitie te spelen.

J-ploeg, door Dieter Verhofstadt

De J-ploeg mocht het thuis opnemen tegen leider Olsene A. Die staan niet toevallig op kop, want met Luc Deblanc en Jordi Hautekeete doen er twee C4'en mee. Doe daar nog een D4 bij en men begrijpt dat ze zich niet echt zorgen moesten maken en dus een E4 als vierde man konden opstellen. Wij deden het met Rita, nog altijd herstellende, Kevin, Nicholas en ik. Ruben en Kimberly werden afgevaardigd naar de K-ploeg, waarover u elders leest. De J-ploeg hield het allemaal zeer eenvoudig. We wonnen allen van de E4 en alleen ik moest een setje prijsgeven. Tegen de C4'en gingen we allemaal met de billen bloot. Alleen Rita en ik konden een setje rapen tegen noppenman Luc. Het verschil moest dus gemaakt worden tegen de D4. Rita had zijn scalp bijna aan haar riem geritst maar kreeg in de belle wel 4 pietballen tegen. Ze vroeg mij om haar te wreken en dat ging veel gemakkelijker dan ik durfde dromen. 11-9, 11-7, 11-4 en één van mijn beste wedstrijden van het seizoen. Maar in de J was het dus allemaal niet te doen vanavond en ik verwijs graag naar de verslagen die er nog zullen aankomen vanwege Koen Taghon, Ruben Platteau en misschien ook nog wel van Steff De Graeve, als zijn tablet tenminste niet in vliegtuigmodus staat.

K-ploeg, door Ruben Platteau

Na twee 9-7 nederlagen stond de K-ploeg virtueel op degraderen en werd de ploeg versterkt Met Kimberly van Hecke en Johan Bjurstam op zoek naar punten en ademruimte. Door ziekte van standaard eerste man Mattia schoof ik ook door waardoor Lucas als enige vaste K-ploeg speler de ploeg compleet maakte. Olsene B was tegenstander van dienst en had voor de gelegenheid zijn sterkste opstelling van dit seizoen meegebracht (E0-E0-E2-E2).
In de eerste 2 wedstrijden werd duidelijk waarom het nooit gespeeld is tot er 3 winnende sets achter je naam staan. Lucas kwam 2-0 voor en had 2 matchballen voor een simpele overwinning maar liet zich de kaas van tussen het brood eten en verloor jammer genoeg alsnog. Op exact hetzelfde moment als Lucas matchballen voor had verkeerde Johan in de omgekeerde situatie met 0-2 en matchbal tegen maar ook die match kantelde volledig, deze keer dus gelukkig in ons voordeel. Helaas volgde ik het voorbeeld van Lucas en liet ik na wat malchance het afweten om simpel 3-0 te winnen en vanaf daar ging het bergafwaarts waardoor ik een pijnlijke 0/3 liet optekenen, toch zwaar onder de verwachtingen. Gelukkig was er nog Kimberly om mijn eerste 3 verliesmatchen te camoufleren door met slechts 1 verlies set 3/3 te pakken. Johan deed waarvoor hij in de ploeg stond en moest alleen in hun eerste man zijn meerdere erkennen met een knappe 3 op4 als gevolg. Ondertussen speelde Lucas enorm goed doorheen de avond maar speelde de stress hem parten, van zijn 4 belles kon hij er slechts 1 winnend afsluiten al hadden dit er makkelijk 3 kunnen zijn. Net als in zijn eerste match stond hij in zijn laatste match enorm dicht bij de overwinning maar na een 9-5 voorsprong in de belle ontglipte de match hem opnieuw, hij had veel meer verdiend dan de 1 op 4 die hij uiteindelijk haalde.
7-7 dus wanneer het toch al na 24 uur is wanneer Kimberly en ik aan onze laatste matchen beginnen. Blakend van vertrouwen stuurde Kimberly de lange noppenman 3-0 huiswaarts in lijn met al haar matchen de avond en zo ook komaf makend met haar noppencomplex. 8-7 dus wanneer ik plots nog alleen aan het spelen ben alsook de oorzaak ben dat het in deze match zo spannend is geworden (Met Mattia of andere E0 in mijn plaats werd het waarschijnlijk een makkelijke overwinning). Maar met dank aan de steun van de redelijk talrijk opgekomen supporters kon ik eindelijk een niveautje hoger schakelen en slaagde ik erin hun beste speler te kloppen en zo de match in ons voordeel te beslissen!
Na twee keer nipt te verliezen slaagt de K-ploeg er eindelijk ook eens in nipt te winnen. Een overwinning die hun niet direct uit de gevarenzone brengt maar wel hoop geeft voor de toekomst, want 4de provinciale is toch echt wel waar ze thuishoren. En ondanks dat ik de beslissende match won heeft de ploeg deze overwinning duidelijk te danken aan Kimberly en Johan, die samen voor maar liefst 7 winstmatchen zorgden.

L-ploeg

De L-ploeg speelde 8-8 bij Schendelbeke C waarmee we een hevige strijd om de 2de plaats uitvechten. Jan (4) en Jo (3) waren alweer outstanding. Gina moest na een felbevochten belle helaas de andere 3 wedstrijden laten gaan. Vooral haar laatste wedstrijd had alle kanten uitgekund: elke set eindigde met 2 punten verschil. Kevin van zijn kant kon na een verloren belle niet meer de moed vinden nog een wedstrijd naar zich toe te halen.

M-ploeg, door Esther De Wit

Maxim, Natan, Xander DV en Artuur (E6, E6, E6, E6) tegen 3 E6'en en een NG. Dat moest te doen zijn. En dat was het ook. Natan Demeyer neemt van alle vier de tegenstanders mooi de maat. Een mooie 4/4 dus. Ook de andere 3 doen hun duit in het zakje. Xander DV 3/4 en Maxim en Artuur beide 2/4. 5-11 en een mooie ploegprestatie. Het mocht voor deze jeugdploeg eindelijk eens meezitten. 

N-ploeg, door Esther De Wit

Zij stonden voor deze match 2de in het klassement. Met 4 E6'en trokken ze vol goede moed naar het strijdtoneel. Hun tegenstanders, één E6 en drie NG's waarvan één maar om 17u was opgebeld of hij kon spelen gingen ervoor. Ze wilden alvast niet afgaan met 0-16 en dat lukte hen jammer genoeg voor Kurt Van den Eede (tegen de E6 Mathieu De Visscher) en voor Lara Demol (tegen één van de broertjes Demolder, linksspelende NG). Maar na een cola en een snoepje, kwam de oude Lara weer op gang en vond ze haar oude zelfvertrouwen terug. Na de teleurstellende 0/4 van vorige week tegen Sint-Niklase, kon ze nu toch met een 3/4 naar huis. De rest is kort maar goed. Kobe De Backer die wel een scoretafeltje op zijn hand kreeg, haalde 4/4 zonder setverlies. Ook ik deed hetzelfde. Eindstand is dus 2-14.