Speeldag 20 - provinciale

De E-ploeg won met 5-11 bij madelon A. Frederik Ampe bevestigt zijn knalseizoen met 4/4 tegen B6-C0-C2-C4.

door Esther De Wit
De F-ploeg mocht tegen Sint-Niklase. De B-ploeg dan wel. Jens Versluys, Sven Demol, Olivier Haegeman en David Haezebrouck speelden tegen Dimitri Foubert (C6), Eli Colpaert (C6), Michiel Heynderickx (D0) en Wannes Jansegers (D4). Enkel Sven kon 3 belles winnend afsluiten. Eli Colpaert was mentaal iets sterker en kon Sven verslaan met 18-16 in een vierde belle! De eindstand was dus 13-3.

door Koen Taghon
En dan zijn we eindelijk zover. We praten er al maanden over, denken al vanaf speeldag 4 of zo dat het zo zal uitdraaien...en nu wordt het werkelijkheid: Rooigem G speelt volgende week vrijdag de titelmatch op Sleidinge B. Vanavond wonnen Kasper Samyn, Jago Lowagie, Anwar Koua & ikzelf met 12-4 thuis van Sint-Niklase C. Ze kwamen verzwakt naar Rooigem. De 2 vlaamse finalisten reeks D (Wannes Jansegers & Luka Janssens) die er wel bij waren in de heenronde, deden nu niet mee. Hun opstelling: D0-D4-D4-E2. Kasper won alles vlot, ook Jago was sterk op dreef, Anwar verving de geblesseerde Steven Pirc & kende geen gemakkelijke avond, 2x winst in de belle en uiteindelijk 1 verliesmatch tegen D4 Jens Huyghe. Ikzelf moest net als in de heenronde naar huis met slechts 1 overwinning. Sint-Niklase blijft "mijn zwart beest" waartegen ik het steeds lastig heb (te open aanvallende spelers ? bijgeloof ? of gewoon toeval ?). Feit blijft dat het weer een vlotte overwinning was, tegen de nu 5e in de stand. Vrijdag volstaat een gelijkspel 8-8 in Sleidinge (we wonnen de heenmatch met 9-7) en we zijn 1 speeldag voor het einde kampioen in 3e Provinciale A. Hopelijk schrijf ik hier volgende week dus enkel maar superlatieven met veel uitroeptekens ! :)

door Steff De Graeve
Rooigem H pakt zijn 5de opeenvolgende overwinning tegen Kruibeke C die afkwam met C6 D2 D2 en D6. Invaller Frederick pakte een mooie 4 op 4.
Tobias was niet opgewassen tegen de oppositie en verloor al zijn matchen, Vincent liet een steek vallen tegen Nick Heuten 3/4 (D2). Steff won ook al zijn matchen. Aldus een mooie 11-5 overwinning!

De I-ploeg sprokkelde nog eens een puntje, geholpen door het forfait van één tegenstander. Rita pakte mooie zeges tegen D2-D4 en ook Ruben en Kevin W. grepen de D4. Invaller Kevin D. bleef logischerwijze puntenloos maar toch een mooie collectieve prestatie!

Minder verging het de J-ploeg, thuis tegen Wetteren C, met de notoire blootsvoets spelende Herwig. Alleen Kimberly en Nicholas konden één puntje sprokkelen.

De K-ploeg was niet opgewassen tegen het louter met D-spelers optredende Sint-Niklase D. Heel knap dan ook van Robbe Verschelde om een D4 en een D6 in het zand te doen bijten. Ook Jo klopte de D4.

Onze L-ploeg bevestigde zijn dominantie in 5de A, tegen Wetteren E. Jan, Inge en Gina reden een foutloos parcours en ook Jeroen speelde een knappe 3/4 bij mekaar.

In de M-ploeg deed Manu het prima met 3/4 bij Stekene I maar zijn ploegmaats konden de score niet veel verder aandikken. Het werd 11-5

door Esther De Wit
De N-ploeg speelde gisteren de belangrijkste match van de terugronde. Dat was uit tegen Sint-Niklase G, de tweede in de rangschikking. In de heenronde hadden wij 8-8 gelijk gespeeld. Toen waren ze met twee E2'en en twee E4'en afgekomen. Na een hele rondrit door Oost-Vlaanderen (thuis vertrokken om 17u), kwamen we toe in Sint-Niklaas rond 18u50 en stonden voor een gesloten deur. Even in de kou staan dus. Maar uiteindelijk konden we binnen en schrokken we toch even. De G-ploeg had nog wat versterkt. Drie E2'en en 1 E4 tegen 4 E6'en. Kobe De Backer en Johan Bjurstam (Johan alvast bedankt om onze ploeg te versterken), wonnen gelukkig hun eerste match. 0-2 dus. Ook ik won mijn eerste en jammer genoeg enige match tegen een E2 waar ik vorige keer ook al tegen won. Benjamin Coene (ook bedankt om de ploeg te versterken) verloor tegen hun eerste man. 1-3 dus. Kobe en johan bleven doorgaan op hun elan en wonnen ook hun volgende match. 1-5. Ik verloor mijn volgende match tegen Gert Verley, hun eerste man maar kon toch nog een setje pikken. Benjamin won tegen de andere E2. 2-6. Vanaf dat moment begonnen we te geloven dat het er echt in zat. En kobe en Johan lieten gelukkig geen steekjes vallen. Hoewel Kobe het nog even spannend maakte tegen de E2 waar Benjamin en ik tegen gewonnen hadden. Hij speelde er een belle tegen en won deze gelukkig met 12-14. Benjamin verloor nog 2 belles maar we hebben uiteindelijk gewonnen. Eindstand 6-10. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en als we nu onze laatste 2 wedstrijden nog winnen, zijn we 2de en spelen we op 6 mei de eindrondes in 5de. Nogmaals dankjewel Johan en Benjamin.