Resultaten speelweek 11 en einde heenronde

Een prima speelweek voor Rooigem met 9 overwinningen en 1 gelijkspel op 14 ploegen. Helaas voor onze geplaagde B-ploeg was er geen winst bij voor hen. Alweer 7-9 verloren en dat met vijf op vijf verloren belles. Statistisch onverantwoord maar helaas de waarheid. Nic spande de kroon met 2 verloren belles, waarvan één met 12-10. Jeroen had mits een gewonnen belle 4 op 4 gehaald.

De A-ploeg kende daarentegen een zorgeloze avond met 14-2 tegen een verzwakt Sportline (al weerde hun C0 zich prima). Cosmin, Ken en Johan pakten allen de volle buit.

Ook voor onze C-ploeg werd het uiteindelijk een vlotte overwinning tegen de A-ploeg van Sint-Pauwels, onder meer door een knappe 4/4 van Stijn, weliswaar tegen louter C-spelers. Je moet het toch maar doen, winnen onder druk. Hierdoor blijft onze C-ploeg aan kop van het klassement, wat de laatste plek van de B-ploeg compenseert.

Nipter ging het eraan toe bij onze D-ploeg: 9-7 tegen Zele A. Niet minder dan 7 wedstrijden eindigden op 3-2, gelukkig vijf maal in ons voordeel. Nick Frank (4/4) en Koen Vandecaveye (3/4) zetten een knappe individuele prestatie neer.

Vrijdagavond stuurden onze E en F de vrienden uit Merelbeke (C en D) naar huis, elk met 11-5. We moeten hier Patrick Van Hoecke in de schijnwerpers zetten: een maximumscore in een postuum seizoen! Ook Basten had 4/4 kunnen halen, ware het niet dat zijn laatste opponent forfait gaf.

Op verplaatsing ging het ook prima. De G-ploeg pakte de winst op De Pinte B, onder impuls van een foutloze Sven Demol. Een verrassend gelijkspel daarentegen van onze H-ploeg tegen een op papier veel zwakker Sint-Pauwels F. Onze 3 D's en E0 Peter verloren allen van E4 Joeri, een junior die wellicht een grote sprong zal maken in het klassement. De I en de J pakten 5-11 op het veld van respectievelijk De Pinte C en Hamme E, met maxima voor Jens Van Den Bulcke en Ruben PlatteaU. Onze K deed nog beter, ook al in De Pinte, tegen de E. Hier was het Nicolas Vanderhaegen die zich nog eens mocht laven aan de 4 op 4 en als enige Nico De Groote versloeg.

Het nijpend tekort aan spelers wordt onderin week na week opgevangen door onze jeugd. Een goeie leerschool naar volgend jaar toe, al moeten we onze kadetten ook niet té veel laten gewoon worden aan verliezen. De L, M en N beten in het zand met 3-13, 2-14 en 3-13, en blijven zo onderin hun klassement bengelen.

Daarmee is de heenronde een feit. Titelkandidaten zijn de C, H, I en K. Moeten opletten voor degradatie: B en D.

Zalige kerst en gelukkig nieuwjaar!