A-PLOEG SPEELT GELIJK BIJ CASTELLINOISE

Als inleiding even wat randinformatie over deze verplaatsing naar Castellinoise, gelegen op 5 minuten van Châtelet. De kenners weten wellicht dat deze club ook in superdivisie speelt en dan verwacht je toch andere omstandigheden.

Zeer bijzonder dat je gewoon kan parkeren vlak voor de deur van het lokaal, net zoals je thuis zou doen. De bar van enkele m² verwacht je eerder in een club van 5de provinciale ergens in Luxemburg.

Toeschouwers in de zaal onmogelijk, tafels 1 en 2 in een rare T-vorm achter elkaar opgesteld, maar wel met taraflex als vloer en dus goede speelomstandigheden. Tot zover het beschrijvende gedeelte van de omkadering, nu maar naar de match zeker.
 
2 B0's en 2 B2's waarvan 1 BO ex A-speler en dan weet je meteen dat het alweer een lastige match zou worden. Volgens ervaringsdeskundige Peter Nijs is dit trouwens de sterkste reeks 1ste nationale die hij ooit meemaakte.
 
Onze jongens begonnen als een speer met direct een knappe winst van Peter tegen Gilles Hebert in een heel vreemde match waarbij Peter eerst 2-0 voorkwam om vervolgens in de belle 6-2 achter te staan. Mentaal knap om dan toch nog die match te winnen. Geen probleem voor David tegen de minste B2 en brilante winst van Ken tegen de sterkste B0 Bovenisty, één van de sterkste spelers van de reeks. Jeroen was kansloos tegen de andere B0 maar 1-3 was toch een mooie tussenstand.
 
De voorsprong had nog mooier kunnen worden. Peter had geen moeite met B2 Dorigy maar David liet zich verrassen door de andere B2, die gisteren heel dicht op niveau B0 zat. Toch nog steeds een 2-4 voorsprong. Ken bevestigde zijn fantastische vorm en klopte ook zijn 2de B0 van de avond, een klassement dat ook volgend seizoen naast zijn naam zal staan als hij op dit niveau blijft spelen. Jeroen had geen verhaal tegen de andere B0 en zo draaiden we bij een 3-5 voorsprong en met een goed gevoel.
 
Zoals verwacht haalde Ken na de pauze de hakbijl boven tegen een machteloze B2 terwijl Jeroen opnieuw in het zand beet. 4-6 voorsprong. Peter trok de lijn door van wat ongetwijfeld zijn beste match van het seizoen was voorlopig want ook zijn 3de tegenstander werd verslagen. David en Bovenisty speelden een prachtmatch maar de thuisspeler trok aan het langste eind wat de stand op 5-7 bracht.
 
Jeroen bleef strijden maar ook de 4de match werd niets waardoor alle aandacht naar de belle ging tussen Ken en Hebert. Die match was een dubbeltje op zijn kant in de belle maar viel langs de verkeerde kant. 6-8 had dus zeker gekund maar de bordjes stonden wel degelijk 7-7.
 
Peter en David speelden allebei heel sterk maar zelfs Peter moest gisteren zijn meerdere erkennen in Bovenisty, die gast is echt niet normaal bij momenten (wat de winst van Ken tegen hem in de openingsmatch des te sterker maakt). Peter verloor dus eerst wat ons op een 8-7 achterstand bracht. David stond 2-1 voor tegen Van Rossomme, ook 9-6 en ook 2 matchballen. Toen de thuisspeler 2 setpunten kreeg voor een belle, was het toch even slikken want niemand uit het Rooigem-kamp had zin in een belle die ons misschien nog met lege handen naar huis kon sturen. Maar David bewees zijn mentale sterkte en hield het hoofd koel en won de set en match nog met 15-13.
 
8-8 is geen slecht resultaat waar we vooraf hadden willen voor tekenen maar gezien het wedstrijdverloop - altijd voorgestaan - bleef toch het gevoel achter van "er zat meer in".
 
We onthouden de uitstekende prestaties van Ken en Peter en we willen ook Jeroen een hart onder de riem steken. Hij wordt geconfronteerd met het enorme niveauverschil tussen 2de en 1ste nationale waar bijna elke B2 een halve B0 is. Dat is het klassieke leergeld voor iemand die debuteert in 1ste nationale, is ook niet toevallig dat hij 8 van zijn 12 sets verloor met 2 punten verschil. Laat ploegmaat Ken het te volgen voorbeeld zijn die het 2 jaar geleden ook moeilijk had en zie waar die nu staat.
 
Volgende week ontvangen we Gullegem met gouden medaille Florian Van Acker. Iedereen op de afspraak, een reminder volgt nog in de loop van de week !!!