Multiball aan de kampioenen van de toekomst

Zoals de meesten onder jullie wel weten, wordt onze jeugd op woensdag en zaterdag klaargestoomd voor al dan niet een grote pingpongcarrière. In elk geval beleven zij veel plezier aan de trainingen van Rita - de oermoeder van onze Rooigemjeugd - Peter Nijs, Koen Vandecaveye en Ashok Rao. Op 30 december was er geen enkele trainer beschikbaar voor onze recreantenjeugd, zodat Kathy De Walssche en ik besloten in te springen als trainersduo. Kathy is ex-competitiespeelster en voormalige C bij de vrouwen, nu lid van onze recreatie-afdeling. Ik nam de multi-ball voor mijn rekening, terwijl Kathy de jonge spelertjes basistechnieken bijbracht of de meer gevorderden al wat specifiekere commentaar gaf. Het was plezant om eens kennis te maken met de toekomst van TTC Rooigem. Basten, Jago, Sven, Anwar, Lara, Robbe en Iman kende ik natuurlijk al uit de competitie. Zij waren van de partij om het aanstormende talent een richtpunt te geven.

Wie zagen we zoal aan het werk? De broers D'havé, Tibo en Mathis, twee kundige en leergierige kerels, die Kathy's aanwijzingen snel oppikten. De broers Mertens, Sam en Ben, twee spingrage toppers in spe. De broertjes Buyan en Alcan, die ook goed luisterden naar de coach en hun lichaamshouding snel aanpasten. Kian, het grappige zoontje van Rudy Doublé. Steve, Iwan, ... en nog anderen wiens naam ik nu ben vergeten.

Multiball geven is niet zo simpel: je moet een ritme aanhouden en de juiste variatie of stabiliteit geven. Het lijkt me nog moeilijker om tegelijk ook nog de techniek van de pupillen in de gaten te houden. Gelukkig kon ik dat overlaten aan Kathy, die ook veel meer ervaring heeft wat dat betreft: ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat de toekomst van Rooigem een foute techniek heeft aangeleerd!

Multiball is een prima manier om mekaar training te geven. Hier is een introductie tot die praktijk door de heren van Pingskills:

https://www.youtube.com/watch?v=KeDYj1_Q6yE