MAGERE OOGST VOOR 4 HOOGSTE PLOEGEN

Het lag in de lijn van de verwachtingen dat het een zaterdag zou worden met weinig puntenwinst voor onze 4 hoogste ploegen.

In ons opnieuw goed gevuld lokaal waren 3 van de 4 tegenstanders een maatje te groot. De A-ploeg nam het op tegen Vedrinamur, titelfavoriet nummer één volgens insiders.

David haalde nog 2 matchen en Ken 1 maar de zware 3-13 cijfers zeggen alles.

De derby van onze B-ploeg tegen Gent A was spannend tot het bittere einde. Bij een 7-7 stand mochten Pieter-Jan en Nic Bockaert nog vechten voor de winst. Pieter-Jan won heel makkelijk de eerste 2 sets van Kristof Nuytinck maar toen kantelde de wedstrijd plots en trok Kristof het laken nog naar zich toe. Ook Nic Bockaert liet de spanning naar een climax groeien door een belle te betwisten tegen Wout De Kepper die met 11-9 gewonnen werd. Zodat iedereen tevreden naar huis kon met een typische derby-uitslag van 8-8. 3 matchen van Nic Bockaert, 2 voor Pieter-Jan en Stijn en1 voor de ingevallen Nick Franck die dus zijn werk gedaan heeft.

De C-ploeg leek op weg naar een stunt tegen het hoog geklasseerde Sokah. Ook daar stond het 7-7 en mochten Benjamin en Jordy nog aantreden tegen 2 B2-spelers. Benji vocht als een leeuw maar Luc Mertens was echt te sterk. Jordy speelde zijn beste match van de avond tegen Rember Luyck en bij 9-9 in de belle stond Jordy heel dicht bij een prachtresultaat maar het mocht niet baten. 7-9 verlies na een zeer verdienstelijke match die vertrouwen moet geven voor de volgende opdrachten nadat de vorige 3 wedstrijden gespeeld werd tegen de nummers 1, 2 en 3 in het klassement.

De D-ploeg leed zijn eerste nederlaag van het seizoen, eveneens tegen Sokah dat met 3B4 en 1B6 speelde terwijl wij met 4 C0's speelden, dus op papier een 0-16 nederlaag. Dat er met 6-10 verloren werd is dus eigenlijk een mooi resultaat met speciale vermelding voor Yonzhan die 3 matchen pakte.

We eindigen toch met een positieve noot.  Rooigem E behaalde vrijdagavond in 1ste provinciale een 3de zege op 4 matchen door Galmaaarden met 9-7 te verslaan. Homogene prestatie van Frederik, Ilias en Stijn die elk 3 matchen pakten. Hierdoor staan we in de kopgroep en moeten we voorlopig zeker niet naar onder kijken in deze ijzersterke reeks.