Het wonder van Vilvoorde

Voor het eerste deel van de serie ‘Het Mirakel van Vilvoorde’ verwijzen we naar een matchverslag daterende van vorig jaar. Op zaterdag 28 januari maakte de D-ploeg – 6 e in de stand met 28 punten - o.l.v. Koen Vandecaveye de verplaatsing naar Vilvoorde, de 9 e in de stand met 5 punten minder. Inzet: 3 belangrijke punten om het behoud nog wat sterker te cementeren. Thuis hadden we 10-6 gewonnen tegen een zwakkere opstelling, waarbij 6 van de 8 belles in het voordeel van Rooigem vielen. Het beloofde een spannende match te worden.

De tegenstand was:

  • Patrick Van Den Troost (B6)
  • Andy Scheers (B6)
  • Patrick Reynaerts (B6)
  • Alan Ooms (C0)

We begonnen sterk aan de wedstrijd: Koen won met enige moeite van Alan (Belle-meter: 0-1), Tom speelde een sterke wedstrijd tegen Patrick R. en won met 1-3. Er werd meteen een kloof geslagen, die Niels en Yonzhan in de volgende 2 wedstrijden moesten proberen te behouden. Niels won verdiend van de gefrustreerde Andy in de belle (Belle-meter: 0-2). Yonzhan kon geen voet aan wal krijgen tegen Patrick VDT en verloor met 3 keer 11-7. In de volgende wedstrijden kon Tom – die wat last had van een geblokkeerde (?) rug – met enige moeite zijn vriend Alan aan de kant schuiven. Patrick Reynaerts was iets te sterk voor Koen, die geen nodeloze energie wou steken in een mentale oorlogsvoering met  Patrick (voorlopig toch, wordt vervolgd). Tussenstand 2-4.
Yonzhan, die duidelijk niet in vorm was, verloor vervolgens met 3-0 van Andy en Niels die bij wijlen volledig ongeconcentreerd aan tafel stond, kon niet in de belle winnen van Patrick VDT (Belle-meter: 1-2). De bordjes stonden opnieuw gelijk: 4-4.

Vervolgens waren Yonzhan en Niels opnieuw aan zet. Yonzhan speelde een onwaarschijnlijk spannende wedstrijd tegen Alan, waarin het tij meermaals van kant wisselde. Uiteindelijk trok Yonzhan aan het langste eind door 10-12 in de belle te winnen (Belle-meter: 1-3). Niels haalde in de eerste set 5 setballen op tegen Patrick R., om ze vervolgens ook met 15-13 te winnen. Ook de 2 e set ging naar Niels, zij het door enkele geluksballen, wat Patrick geweldig frustreerde. De 3 e set was een dubbeltje op zijn kant en werd gewonnen door Patrick met 12-10. Ergens temidden de 4 e set vond er een lange rally gespeeld op een cruciaal moment, die gewonnen werd door Patrick dankzij een bal die langs de rand van de tafel naar beneden dook. Niels kon zijn hoge niveau van de eerste 2 sets niet aanhouden: Patrick won de 4 e set, net als de 5 e (Belle-meter: 2-3). 5-5. In de volgende 2 wedstrijden konden Koen noch Tom winnen, waardoor Rooigem voor het eerst die
avond op achterstand kwam: 7-5. Yonzhan en Niels konden in de volgende wedstrijden de kloof niet dichten – alleen Niels kon winnen – waardoor de stand voor de laatste 2 matchen 8-6 was. Enkel een gelijkspel was nog mogelijk. Koen koos er trouwens bewust voor om bij Niels te coachen, en zo een nieuwe confrontatie met Patrick R. (in de match tegen Yonzhan) te vermijden.
Koen begon erbarmelijk aan zijn wedstrijd (met scheidsrechter Patrick R. – hier ook bewust gekozen?) tegen Andy: 11-1 in de eerste set. Geen goed teken. Koen had er echter nog alle vertrouwen in: “hij kan dit niveau niet blijven aanhouden, en ik heb weinig gedaan”. Ook Tom verloor zijn eerste set, hoewel veel op een spannendere wijze dan Koen: 16-14. Koen won de tweede set met 11-8. Tom verloor ook zijn 2 e set en keek nu tegen een 2-0 achterstand aan. Toen Koen de 3 e set verloor, zag het er helemaal niet goed meer uit voor Rooigem.

Hoewel: een klein wonder geschiedde: Tom won de 2 volgende sets om de wedstrijd op 2-2 te brengen, en toen Koen – vanaf nu ‘De Tovenaar’ genoemd - ook zijn set won (met ook hier wat mentale oorlogsvoering door Andy er op te wijzen dat het onsportief is om ‘TCHA’ te roepen telkens hij een punt maakt door de bal slecht op de palet te raken), was plots alles weer mogelijk. Inmiddels bestierf Yonzhan het op de tribune van de spanning. Tom wachtte met het spelen van de laatste set, aangezien ‘De Tovenaar’ al in een gevorderd stadium van de laatste set van zijn wedstrijd was geraakt. Op een moment stond het zelfs 10-7 voor Andy, die dus 3 matchballen had zijn ploeg naar de overwinning te leiden. Niets was echter minder waar, want met wat
getover kon Koen 5 opeenvolgende punten winnen en dus de wedstrijd 10-12 in de belle winnen (Belle-meter: 2-4). Koen bedankte scheidsrechter Patrick met “dit is eentje voor jou”. 8-7. De spanning in de zaal was te snijden. Tom speelde een schitterende laatste set en won met 6-11 (Belle-meter: 2-5). Eindstand 8-8. De euforie bij Rooigem was groot.

Individuele resultaten:

  • Tom: 3
  • Koen: 2
  • Yonzhan 1:
  • Niels: 2